back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τρίτο Φεστιβάλ – Συνέδριο Παραδοσιακής Δωδεκανησιακής Μουσικής για νέους 9-11/9 στη Λέρο!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΤρίτο Φεστιβάλ - Συνέδριο Παραδοσιακής Δωδεκανησιακής Μουσικής για νέους 9-11/9 στη Λέρο!

Στο νησί της Λέρου θα πραγματοποιηθεί το τρίτο Φεστιβάλ – Συνέδριο Παραδοσιακής Δωδεκανησιακής Μουσικής για νέους. Οι εργασίες θα λάβουν χώρα στο συνεδριακό χώρου του ξενοδοχείου “Crithoni’s Paradise” καθώς και στον αύλειο χώρο του Νικολαϊδιου παρθεναγωγείου στις 9-11 Σεπτεμβρίου 2011.

Το Συνέδριο θα έχει ως θέμα τη γυναίκα στη μουσικοχορευτική παράδοση της Δωδεκανήσου και τελεί υπό την αιγίδα του τμήματος πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ενώ φορέας υλοποίησης είναι ο πολιτιστικός σύλλογος νέων Λέρου “η Άρτεμη”.

Αντώνης Νταλλαρής, Πρόεδρος Οργανωτικής επιτροπής Φεστιβάλ.

“Το φεστιβάλ – συνέδριο παραδοσιακής μουσικής της Δωδεκανήσου για νέους που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Λέρο αποτελεί μοναδική ευκαιρία συνάντησης όλων των δυνάμεων προστασίας και προβολής του λαϊκού πολιτισμού της Δωδεκανήσου. Μουσικοί, παραδοσιακοί τραγουδιστές, ερευνητές. Λαογράφοι έχουν την ευκαιρία να βρεθούν για τρείς ημέρες στο νησί και να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις για τα ζητήματα που αφορούν την τοπική μας παράδοση.

Στόχος του Μ.Π. ΣΥΛ. Νέων Λέρου « η Άρτεμη» που είναι και ο φορέας υλοποίησης αυτής της δράσης, είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση της συνάντησης έτσι ώστε ο κάθε συμμετέχοντας να μπορέσει να παρουσιάσει την εργασία του με τέτοιο τρόπο ώστε τα αποτελέσματα των εργασιών του συνεδρίου να αποτελέσουν στο παρόν και στο μέλλον σημείο αναφοράς, για τον όποιο θα ήθελε να γνωρίσει τη μουσικοχορευτική παράδοση των Δωδεκανήσων”.

Τζένη Φάκκα- Βασιλαράκη, Περιφερειακή Σύμβουλος και Επικεφαλής του τμήματος Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

“Το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Δωδεκανησιακής Μουσικής το οποίο πραγματοποιείται στο νησί της Λέρου  αποτελεί ένα γεγονός εξαιρετικής σημασίας για το πολιτιστικά δρώμενα της Δωδεκανήσου. Μέσα από αυτό το θεσμό δίνεται ένα σημαντικό βήμα σε όλους τους Δωδεκανήσιους παραδοσιακούς καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς και όχι μόνο ,οι όποιοι υπηρετούν με ξεχωριστό μεράκι την παράδοση, να συναντηθούν και να παρουσιάσουν σε όλους εμάς, τον πλούσιο μουσικό πολιτισμό της Δωδεκανήσου.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Συλλόγου «η Άρτεμη» την οποία υιοθέτησε και φέτος το ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, θέτοντας την υπό την αιγίδα του, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την ουσιαστική συμβολή μιας τέτοιας διοργάνωσης στη διάσωση, διατήρηση και διάδοση του λαϊκού μας πολιτισμού. Συγχαίρουμε θερμά όλους  όσους συμμετέχουν σε αυτή τη προσπάθεια και ευχόμαστε ο θεσμός αυτός να έχει μια μακρά και εποικοδομητική πορεία στο χρόνο. Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους”.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ