back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση προς τους κατοίκους του Ξηροκάμπου Λέρου σχετικά με τη δράση «Λευκές Περιοχές» του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑνακοίνωση προς τους κατοίκους του Ξηροκάμπου Λέρου σχετικά με τη δράση «Λευκές Περιοχές» του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης

Από τον Δήμο Λέρου ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έθεσε σε λειτουργία την πλατφόρμα για τη δράση «Λευκές Περιοχές».

Όσον αφορά στο νησί της Λέρου, ο οικισμός του Ξηροκάμπου Λέρου ανήκει στις «Λευκές περιοχές που βρίσκεται εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Οι κάτοικοι των «Λευκών Περιοχών» πρόκειται να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή τη δράση, δωρεάν και για διάστημα οκτώ ετών, με μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2021 να υποβάλουν αίτηση ψηφιακά στη σελίδα white-areas.gov.gr, χωρίς υποχρέωση επισύναψης ή προσκόμισης δικαιολογητικών, καθώς τα απαιτούμενα στοιχεία αντλούνται μέσω διαλειτουργικότητας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Παράλληλα, διατηρείται η δυνατότητα εξυπηρέτησης από τα κατά τόπους ΚΕΠ, πάντα χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών.

Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτούνται μόνο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και ο ενδεκαψήφιος Αριθμός Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας του δικαιούχου.

Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται για όλους τους πολίτες η δυνατότητα πρόσβασης στην πολυφωνία, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία, ενώ τηρούνται οι αρχές της τεχνολογικής ουδετερότητας, καθώς η παροχή του τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω της δράσης δύναται να παρέχεται μέσω όλων των διαθέσιμων τεχνολογιών (δορυφορική, επίγεια, ευρυζωνική).

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ