back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Απάντηση του Δημάρχου Λέρου σε επιστολή του κ. Χρήστου Καρπαθάκη για τους Ανεμόμυλους

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑπάντηση του Δημάρχου Λέρου σε επιστολή του κ. Χρήστου Καρπαθάκη για τους Ανεμόμυλους

Μέσω ενός δελτίου τύπου και σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος απάντησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, στους ισχυρισμούς του κ. Χρήστου Καρπαθάκη, περί ενοικίασης των Ανεμόμυλων σε ιδιώτες. Ειδικότερα, ο κ. Κόλιας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η επιστολή του κ. Καρπαθάκη “κινείται στη σφαίρα της φαντασίας και μόνο ως αστεία μπορεί να εκληφθεί”. Αναλυτικότερα το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής::

“Αγαπητοί συμπατριώτες, Φίλες και φίλοι, στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης προς τους δημότες της Λέρου που εδώ και καιρό έχει θεσπίσει η νέα δημοτική αρχή, θα ήθελα να σας ενημερώσω για το παρακάτω θέμα που προέκυψε, αποκαθιστώντας την αλήθεια:

Πρόσφατα ο κ. Χρήστος Καρπαθάκης με επιστολή που δημοσιοποίησε στα ΜΜΕ, προσπάθησε να αντικαταστήσει τις αρχές, προλογίζοντας αντί εμού τα σχέδια και τις δράσεις της δημοτικής αρχής για τους Ανεμόμυλους στο Παντέλι!

Ενημερώνω τους πολίτες της Λέρου, ότι η εν λόγω επιστολή του κ. Καρπαθάκη, κινείται στη σφαίρα της φαντασίας και μόνο ως αστεία μπορεί να εκληφθεί.

Ο κ. Καρπαθάκης στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να επιτεθεί στην δημοτική αρχή, προκαταβάλει με διάφορες μυθοπλασίες τις αποφάσεις του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, γεγονός που είναι ανεπίτρεπτο.

Ο κ. Καρπαθάκης στην επιστολή που εξέδωσε, εσκεμμένα δεν αναφέρεται στη συνάντηση που είχε μαζί μου, όπου εκεί του εξέφρασα τις ανησυχίες μου παραθέτοντάς του ένα σχέδιο δράσης και αποκατάστασης των Ανεμόμυλων.

Πώς γίνεται η άποψη που του εξέφρασα, ότι δηλαδή πρέπει να πληρώνουν ενοίκιο όλοι όσοι εκμεταλλεύονται τα ακίνητα του Δήμου μας, να διαστρεβλωθεί τόσο επικίνδυνα από τον ίδιο, είναι ένα θέμα που πρέπει να μας εξηγήσει. 

Ένα δεύτερο θέμα που πρέπει να απαντηθεί από τον ίδιο, είναι γιατί αναφέρεται τώρα στους Ανεμόμυλους και όχι την εποχή που ήταν πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιχείρησης. Τι έκανε ο ίδιος για τους Ανεμόμυλους την εποχή που ήταν στέλεχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής; 

Οφείλω να ενημερώσω τον κ. Καρπαθάκη, ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή και τα στελέχη μας που εμπλέκονται στο σχεδιασμό των δράσεων, δεν έχουν ουδεμία σχέση με το νοσηρό παρελθόν της Λέρου.

Απεναντίας, διακατέχονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο και με υπευθυνότητα, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις, για το κοινό συμφέρον και την διασφάλιση της αειφορίας στο τόπο μας.

Ως δήμαρχος της Λέρου δεν επιτρέπω σε κανέναν μη αιρετό να προλογίζει οτιδήποτε για λογαριασμό της δημοτικής αρχής.

Οι αποφάσεις των δράσεων που αφορούν το Δήμο μας  λαμβάνονται αποκλειστικά και μόνο από την Δημοτική αρχή, μετά από έγκριση του Δ.Σ., με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών μας και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Λέρο”.

Ο Δήμαρχος Λέρου
Μιχάλης Κόλιας 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ