back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Από αύριο στο βαθύ κόκκινο Ρόδος και Αστυπάλαια – Παραμένουν Κάλυμνος και Λέρος

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑπό αύριο στο βαθύ κόκκινο Ρόδος και Αστυπάλαια – Παραμένουν Κάλυμνος και Λέρος

Οι περιοχές που εντάσσονται στο βαθύ κόκκινο από αύριο Σάββατο, όπως ανακοινώθηκε είναι: η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ο Δήμος Σερρών, ο Δήμος Κόνιτσας, ο Δήμος Σκύρου, ο Δήμος Αστυπάλαιας, και οι Δήμοι Ρόδου και Χάλκης. 

Η Χάλκη μπήκε προφανώς από λάθος στην κατηγορία αυτή, μπερδεύοντας στην Π.Π. τη Χάλκη με τη… Χάλκη Λάρισας, αφού είναι ένα νησί που ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού εδώ και ένα μήνα και για το λόγο αυτό ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή την επικοινωνία του με την Πολιτική Προστασία και τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά ο Δήμαρχος Χάλκης Άγγελος Φραγκάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάρτιος έκλεισε με 554 κρούσματα κορωνοϊού στα Δωδεκάνησα εκ των οποίων τα 210 στη Ρόδο και 229 στην Π.Ε. Καλύμνου.

Στην Αστυπάλαια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν ραγδαία τις τελευταίες ημέρες, ενώ πολλά είναι τα κρούσματα και στη Λέρο.

Κάλυμνος και Λέρος παραμένουν στο “βαθύ κόκκινο”. Η Κάλυμνος για 8η συνεχόμενη εβδομάδα.

Στις περιοχές αυτές, από αύριο στις 6 π.μ. θα ισχύουν τα εξής:

-Προσωρινή επιβολή περιορισμού των κατοίκων.

-Απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο, με εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 1 και 2 και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ -18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας.

-Μετακίνηση των κατοίκων εκτός γεωγραφικών ορίων επιτρέπεται μόνο για λόγους υγείας.

-Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση σουπερμάρκετ, φαρμακεία και βενζινάδικα.

-Τα ντελίβερι επιτρέπονται έως τις 11 μ.μ.

-Αναστολή συναθροίσεων και εκδηλώσεων.

-Αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.

-Αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες  με συμμετοχή μέχρι 9 άτομα».

Σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν στις περιοχές με “βαθύ κόκκινο είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής,

Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.

skyrodos.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ