back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θα απωλέσει την πλειοψηφία ο Δήμαρχος της Λέρου;

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΘα απωλέσει την πλειοψηφία ο Δήμαρχος της Λέρου;

Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή της Λέρου δεν είχε την καλύτερη συνοχή, ήταν γνωστό τοις πάση. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι πριν το κλείσιμο ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο δήμαρχος Λέρου θα είχε προβλήματα στο συνδυασμό του.

Από την Παρασκευή 2/9, υπήρχαν πληροφορίες ότι επίκεινται επιστολές παραίτησης δύο δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης του Δήμου Λέρου από τα συλλογικά όργανα του Δήμου.

Τη Δευτέρα 5/9 οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ρούσσος Βαγγέλης και Βενέτου – Κόκα Ευδοκία, απέστειλαν επιστολή στον δήμαρχο Λέρου, γνωστοποιώντας του την παραίτησή τους από όλα τα όργανα και τις θέσεις ευθύνης του Δήμου, διατηρώντας παράλληλα την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα σε άλλες θέσεις ευθύνης, οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι ήταν μέλη του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΙΣΑΠ (η κα Βενέτου – Κόκα Ευδοκία κατείχε μάλιστα τη θέση της Αντιπροέδρου και ο κ. Ρούσσος τη θέση του υπεύθυνου στον τομέα του αθλητισμού – τέως πρόεδρος του ΔΟΝΑ Λέρου).

Όπως μας αποκάλυψε δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας (ο οποίος θέλησε να κρατήσει προς το παρόν την ανωνυμία του), αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, επίκεινται και άλλες παρόμοιες ενέργειες δημοτικών συμβούλων (της πλειοψηφίας), εντός σύντομου χρονικού διαστήματος. Ερωτηθείς για τους λόγους που αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης αποστασιοποιούνται από τις επιλογές του δημάρχου Λέρου, δήλωσε:

«Ο κ. Δήμαρχος κατάφερε το ακατόρθωτο. Αυτά συμβαίνουν για πρώτη φορά στη Λέρο… Τον Γενάρη ξεκινήσαμε όλοι μαζί, δυνατά, με προοπτική για τη Λέρο και τους δημότες της, με ένα εκπληκτικό ποσοστό αποδοχής από την κοινωνία! Είχαμε γκρεμίσει όλοι μαζί το φαινόμενο «Κωττάκη». Στόχος όλων μας ήταν, με αφορμή τον Καλλικράτη, η αλλαγή νοοτροπιών και μπακαλίστικων πρακτικών που προϋπήρχαν. Πράγματι, τα προβλήματα ήταν πολλά!

Όμως λίαν συντόμως πολλοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι στις μεταξύ μας συζητήσεις αντιληφθήκαμε κάτι κοινό, δηλαδή ότι η κοινωνία άρχισε να μετράει αντίστροφα! Ο κόσμος μας έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου! Λίγο το θέμα με το άγαλμα του Παπαναστάση, λίγο το θέμα με το πολεοδομικό γραφείο, κάποιες αστοχίες στις εντάξεις έργων, τα οικονομικά προβλήματα των συνδημοτών μας, η πολύ κακή τουριστική σεζόν, δεν θέλει και πολύ… Τι πιο λογικό από το να μεταφέρεις το δυσάρεστο κλίμα στον Δήμαρχο;  Γι’ αυτό είμαστε εκεί. Όταν του είπαμε ότι δεν βαδίζουμε στη σωστή ρότα, ο κ. Κόλιας πιστεύω ότι άρχισε να επιδεικνύει εμπάθεια προς αυτούς που του έλεγαν την αλήθεια! Για κάποιον ανεξήγητο λόγο νόμιζε ότι αυτοί που του έλεγαν τα πράγματα με το όνομά τους, του έκαναν αντιπολίτευση…

Πεποίθηση μου ήταν ότι δεν μας εμπιστευόταν. Για παράδειγμα στον υπεροργανισμό που συστήσαμε πριν λίγο καιρό (ΔΟΠΑΙΣΑΠ) θα μπορούσε να βάλει αντί αυτού κάποιον άλλο δημοτικό σύμβουλο να προεδρεύει. Επίσης στη Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού συνέβη ακριβώς το ίδιο. Επέλεξε να προεδρεύει ο ίδιος. Δεν είναι κακό αυτό, είναι καθόλα σύννομο και άλλωστε προβλέπεται και από τα καταστατικά.

Είναι κακό όμως να προΐστασαι σε πολλά πράγματα και στην ουσία να μην προλαβαίνεις τίποτε. Δήμαρχος; Οικονομική επιτροπή; Πρόεδρος από εδώ; Πρόεδρος από εκεί; Ταξίδια; Υποχρεώσεις; Οποιοσδήποτε και αν ήταν θα έχανε το μπούσουλα…

Είναι κακό να μην εμπιστεύεσαι τις ικανότητες των συνεργατών σου που χάρη σε αυτούς βρίσκεσαι εκεί που βρίσκεσαι!

Είναι κακό να μην υπερασπίζεσαι τους συνεργάτες σου…

Είναι κακό να σπέρνεις τη διχόνοια στον ίδιο σου τον συνδυασμό! Κάποιοι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι “θάβουν” κάποιους άλλους, με τη πρώτη ευκαιρία και μάλιστα με τις πλάτες τρίτων! Αυτά όλα βγαίνουν προς τα έξω, στον κόσμο και ακούγονται διάφορες ανακρίβειες…

Λυπάμαι για αυτή την κατάσταση! Δεν θέλω να πιστεύω πως όλα αυτά, από μόνα τους, σημαίνουν ότι ο κ. Κόλιας μας τοποθέτησε στο ψηφοδέλτιό του μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους μη πιστεύοντας στις δυνατότητες του καθενός από εμάς. Από την άλλη, αν θέλει να διοικήσει το Δήμο μόνος του, ε, ας τον διοικήσει! Φτάνει να πάει η Λέρος μπροστά! Ο Λεριακός λαός θα μας κρίνει όλους μας εκ του αποτελέσματος!»

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ