back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αθρόα η συμμετοχή των Δωδεκανησίων στην Αύξηση Κεφαλαίου της Τράπεζας Δωδεκανήσου – Παράταση εως 22 Νοεμβρίου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΑθρόα η συμμετοχή των Δωδεκανησίων στην Αύξηση Κεφαλαίου της Τράπεζας Δωδεκανήσου - Παράταση εως 22 Νοεμβρίου

Παράταση δόθηκε από την Τράπεζα Ελλάδος για  την ανακεφαλαιοποίηση όλων των Συνεταιριστικών Τραπεζών, έως 22 Νοέμβριου!

Αθρόα ήταν η προσέλευση των Δωδεκανησίων, φορέων, επιχειρηματιών και ιδιωτών ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα στην Αύξηση Κεφαλαίου της Τράπεζας Δωδεκανήσου. Εγγράφηκαν πάνω 1500 νέα μέλη, συμμετείχαν ενεργά όλοι οι θεσμικοί φορείς και επιτεύχθηκε ο στόχος σε ποσοστό άνω των τριών τετάρτων του.

Η μεγάλη αυτή στήριξη, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, αποτελεί αναγνώριση του ρόλου της Τράπεζας Δωδεκανήσου στην τοπική οικονομία των νησιών μας και αποδεικνύει  για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη των Δωδεκανησίων προς αυτήν, τις προοπτικές και την δυναμική της.

Επισημαίνεται ότι το ποσό που έχει ήδη συγκεντρωθεί μέχρι 31/10 καλύπτει τις ανάγκες της Τράπεζας για την αποκατάσταση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της, στα οριζόμενα από την Τράπεζα Ελλάδος επίπεδα, με βάση τα τελευταία μεγέθη της δραστηριότητας της.

Παράλληλα η Τράπεζα Ελλάδος μετά από παρέμβαση της ΕΣΤΕ,έδωσε παράταση για την ανακεφαλαιοποίηση όλων των Συνεταιριστικών Τραπεζών και προθεσμία ολοκλήρωσης των Αυξήσεων Κεφαλαίου μέχρι 22 Νοεμβρίου 2013.

Η παράταση αυτή, σε συνδυασμό με την μεγάλη ζήτηση που ακόμα υπάρχει στο Δωδεκανησιακό κοινό για συμμετοχή στην Αύξηση Κεφαλαίου, δίνει την δυνατότητα στην Τράπεζα για ακομα μεγαλύτερη συλλογή κεφαλαίων ώστε να ενδυναμώσει περαιτέρω την θέση της.

Σήμερα πλέον που ο ρόλος και η σπουδαιότητα των Συνεταιριστικών Τραπεζών αρχίζουν να αναγνωρίζονται ευρύτερα, η περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση της δικής μας Τράπεζας θα της παρέχει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να διαδραματίσει ένα ουσιαστικό ρόλο στο νέο Τραπεζικό τοπίο που διαμορφώνεται και στον χώρο των Συνεταιριστικών Τραπεζών, για το συμφέρον της τοπική μας οικονομίας.

Καλούνται όσοι Δωδεκανήσιοι δεν έχουν ακόμη συμμετάσχει στην Αύξησητου Συνεταιριστικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Δωδεκανήσου, να εκμεταλλευτούν την παράταση αυτή και να προσέλθουν μέχρι 22 Νοεμβρίου 2013 στα καταστήματα της Τράπεζας για να συμμετάσχουν, ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητες του, στην κοινή αυτή πανδωδεκανησιακή προσπάθεια. Επισημαίνεται ότι οι όροι και οι διαδικασίες της Αύξησης παραμένουν ως έχουν, ενώ το ενημερωτικό υλικό είναι διαθέσιμο στα καταστήματα και στην ιστοσελίδα τηςΤράπεζας www.bankdodecanese.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ