back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Τύπου της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Λέρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, και έπειτα από την σχετική, ειδική άδεια η οποία παραχωρήθηκε στα μέλη του υγειονομικού τμήματος της ομάδας μας από την Αστυνομική Αρχή Λέρου, πραγματοποιήθηκε στο νησί μας η εγκατάσταση ενός ακόμα Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Το συγκεκριμένο γεγονός σχετίζεται με τη δράση που αφορά τον εξοπλισμό του νησιού μας με τέτοιου είδους μηχανήματα, της οποίας την ευθύνη και τον προγραμματισμό έχει αναλάβει εξολοκλήρου η ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ.

Ο Απινιδωτής αυτός αποτελεί προϊόν δωρεάς προς την κοινωνία του νησιού μας από την κυρία Στέλλα Δούρου, απόδημη συμπατριώτισσα μας η οποία ζει με την οικογένεια της και εργάζεται στην Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η κυρία Δούρου όντας ευαισθητοποιημένη από τη συγκεκριμένη δράση της Ομάδας ανταποκρίθηκε άμεσα στο δημόσιο κάλεσμα μας και προχώρησε στην αγορά και την προμήθεια του συγκεκριμένου μηχανήματος.

Σύμφωνα με την επιθυμία της κυρίας Στέλλας Δούρου αλλά και το σχέδιο το οποίο έχει εκπονηθεί από την ομάδα εργασίας η οποία είναι και υπεύθυνη για τη δράση, αποφασίστηκε κατά προτεραιότητα, ότι είναι απαραίτητο το συγκεκριμένο μηχάνημα να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της περιοχής των Αλίντων (εστιατόριο Γλάρος) ούτως ώστε να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Το συγκεκριμένο σημείο επιλέχθηκε διότι εκτός από κεντρικό, τηρεί και όλες τις προβλεπόμενες, απαραίτητες συνθήκες προστασίας και ασφάλειας για το μηχάνημα.

Σύμφωνα επίσης με το γενικότερο σχεδιασμό, άμεσα και εφόσον οι συνθήκες που αφορούν τους περιορισμούς για την πανδημία του κορονοϊού COVID-19 το επιτρέψουν, θα εκπαιδευτεί ομάδα ατόμων η οποία θα αποτελείται από ιδιοκτήτες και υπαλλήλους των γύρω επιχειρήσεων ούτως ώστε σε μόνιμη βάση να υπάρχει στο σημείο πιστοποιημένος πάροχος Πρώτων Βοηθειών για να μπορεί να χρησιμοποιήσει τον απινιδωτή άμεσα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τα μέλη της ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ αλλά και η κοινωνία της Λέρου ευχαριστούν θερμά, την κυρία Δούρου για την προσφορά της αυτή καθώς και για την όποια εθελοντική βοήθεια προσφέρουν σχετικά με μεταφράσεις κειμένων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην αγγλόφωνη έκδοση της ιστοσελίδας μας. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι και άλλα μέλη της οικογένειας της και πιο συγκεκριμένα οι κόρες της, προσπαθούν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από το πανεπιστήμιο που σπουδάζουν προκειμένου να μπορέσουν να αγοράσουν ακόμα έναν Απινιδωτή για το νησί μας.

Είμαστε πεπεισμένοι πως η γενναιόδωρη προσφορά της συμπατριώτισσας μας κυρίας Στέλλας Δούρου και της οικογένειας της, θα βρει και άλλους μιμητές και η σημαντική αυτή δράση για το νησί μας την οποία έχει αναλάβει η ομάδα μας θα έχει ολοκληρωθεί σημαντικά πριν από την έναρξη της ερχόμενης τουριστικής σαιζόν.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ