back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Λέρου

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ – Με έκπληξη διαβάσαμε το δελτίο τύπου του δημάρχου κ. Κόλλια για τον προγραμματισμό επιδημιολογικού ελέγχου με τη χρήση rapid test από τον πρόσφατα ιδρυθέντα τοπικό ΕΟΔΥ με υπεύθυνο ιατρό τον διευθυντή πνευμονολόγο κ.Φούρναρη Μανώλη.

Επειδή αφήνει ανεπίτρεπτες υπόνοιες για την μη ορθή λειτουργία του ΕΟΔΥ,πρέπει πρώτον να ενημερώσουμε τους κατοίκους της Λέρου και δεύτερον να θυμίσουμε μερικά βασικά πράγματα στον κύριο δήμαρχο ο οποίος φαίνεται ότι πρόσφατα έγινε και λοιμωξιολόγος

α)Ο ΕΟΔΥ που συστάθηκε στο νησί ήταν αποτέλεσμα πολλαπλών πιέσεων της Ενωσης Ιατρών προς κάθε κατεύθυνση.Δεν θυμόμαστε τότε κανένα δελτίο τύπου από πλευράς Δήμου,αντίθετα θυμόμαστε καλά την απουσία της Δημοτικής Αρχής στις περισσότερες κινητοποιήσεις της Ε.Ι.ΘΕ.Λ για το πρόβλημα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου μας, ιδιαίτερα για την Παθολογική κλινική.

β)Οι προγραμματισμένοι έλεγχοι με rapid test ακολουθούν συγκεκριμένο πρωτόκολλο το οποίο καθορίζεται από λοιμωξιολόγους και όχι από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.Η συνεργασία βοηθάει, η έκδοση δελτίων τύπου με υπονοούμενα σαμποτάρει την προσπάθεια που επιτέλους ,έστω και τώρα,θα έπρεπε να είναι κοινή.

γ)Η διασπορά στο νησί είναι μια διαδικασία που καθημερινά ελέγχεται,καθημερινά αλλάζει ανάλογα με τα θετικά κρούσματα που μπορεί να εμφανιστούν και είναι επιτακτική η ανίχνευση σε εργασιακούς χώρους στους οποίους πρέπει να γίνει στοχευμένα και άμεσα η ιχνηλάτηση. Ο ΕΟΔΥ βεβαίως και θα προγραμματίσει άμεσα μαζικούς ελέγχους, κάτι το οποίο ουδέποτε αρνήθηκε από την αρχή της λειτουργίας του.

Για να μην κουράσουμε τον κόσμο, η Ε.Ι.ΘΕ.Λ προτείνει ν’ αφήσουμε τα πολιτικά παιχνίδια έξω από τη μάχη που τώρα δίνουμε όλοι στο νησί. Ας σοβαρευτούμε λοιπόν. Ας στηρίξουμε ΟΛΟΙ τα μέτρα που πρέπει κι ας αφήσουμε τα δελτία τύπου για άλλες ώρες.Οι δημοτικές εκλογές αργούν,ας αφήσουμε τους επιστήμονες να κάνουν αυτά που ξέρουν και η Δημοτική Αρχή ας παρακινήσει με τη στάση της τόσο την απαραίτητη τήρηση των μέτρων όσο και την απαραίτητη ενότητα μπροστά στον κοινό εχθρό.Το νησί είναι μικρό και γνωρίζουμε και γνωριζόμαστε…

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΜ. ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Β. ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ

Η ΤΑΜΙΑΣ
Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ