back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Τύπου του Δήμου Λέρου για την επίσκεψη της Βασίλισσας Σοφίας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου του Δήμου Λέρου για την επίσκεψη της Βασίλισσας Σοφίας

Το νησί της Λέρου επισκέφτηκε το απόγευμα της Κυριακής (30.5.2021) η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, προκειμένου να διανυκτερεύσει στο νησί.

Η Βασίλισσα Σοφία κατέφθασε στη Λέρο με αεροσκάφος της Aegean συνοδευόμενη  από την Πριγκίπισσα Ειρήνη, τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα κ. Enrique Vinguera, τον υπασπιστή της Βασίλισσας κ. Arturo Coello Villanueva, προσωπικούς φίλους της βασίλισσας, την διευθύντρια γραφείου του Πρέσβη κα Βασιλάκη Μαρία, καθώς και ολιγομελές προσωπικό ασφαλείας.

Τη Βασίλισσα Σοφία υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο του νησιού ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας,  ο Αντιδήμαρχος κ. Καστής Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γρεκός Άκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μπίλλης Νεκτάριος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Νικόδημος Φωκάς καθώς και ο π. Γεώργιος Γαμπιέρης.

Ο Δήμαρχος Λέρου αφού καλωσόρισε τη Βασίλισσα Σοφία, τόνισε την ασφάλεια που παρέχει η Λέρος ως ένα νησί COVID-FREE, προσφέροντας στους εκλεκτούς προσκεκλημένους παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στο νησί, καθώς και έναν πίνακα που απεικονίζει στιγμές από τις επισκέψεις στη Λέρο της μητέρας της, Βασίλισσας Φρειδερίκης, κατά το παρελθόν.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα, παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των προσκεκλημένων στο οποίο παρέστησαν, ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος και ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου εδόθη η ευκαιρία στον Δήμαρχο Λέρου να αναπτύξει περαιτέρω τις σκέψεις της δημοτικής Αρχής αναφορικά με το κτίριο που φιλοξενούσε τις πρώην βασιλικές Τεχνικές Σχολές στην περιοχή των Λεπίδων, και πώς αυτό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως μουσειακός χώρος ή λειτουργία Τεχνικών Σχολών/ΙΕΚ.

Επίσης προτάθηκε η αδελφοποίηση του Δήμου Λέρου με πόλη της Ισπανίας η οποία θα ανακοινωθεί στο προσεχές μέλλον.

Η Βασίλισσα Σοφία καθώς και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Λέρου για την φιλοξενία και την θερμή υποδοχή, δεσμευόμενοι ότι σύντομα θα επισκεφτούν και πάλι τη Λέρο αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στο νησί.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ