back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Τύπου Δημάρχου Λέρου για την Θεομηνία

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου Δημάρχου Λέρου για την Θεομηνία

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Δήμαρχος Λέρου σχετικά με την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε το νησί, αναφέροντας τα εξής:

“Μετά την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε το νησί μας, δυστυχώς πολύ είδαμε τις περιουσίες μας να καταστρέφονται. Το οδικό δίκτυο διέλυσε, πολλές γεωργικές καλλιέργειες αχρηστεύτηκαν ενώ σπίτια πλημμύρισαν με δεκάδες ζημιές να καταγράφονται καθημερινώς.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον διοικητή του 588ΤΕ, τον αναπληρωτή διοικητή της αστυνομίας και το διοικητή της ΥΝΤΕΛ, για την άμεση ανταπόκριση τους στο κάλεσμα μας για βοήθεια. Επιπλέον θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την οργάνωση και το συντονισμό των ενεργειών αλλά και το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας που αλύγιστα προσπαθούσε να επαναφέρει την τάξη και την ασφάλεια στο δήμο μας. Περισσότερο από όλους θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, που με ιδία μέσα προσπαθήσατε να σώσετε τις περιουσίες σας αλλά και όσους συνανθρώπους μας είχαν ανάγκη.

Θέλω να ζητήσω την αμέριστη κατανόηση και στήριξη σας στον αγώνα της καταγραφής των καταστροφών δηλώνοντας άμεσα τις ζημιές σας στο δήμο. Μετά την αίτηση του Δήμου μας και την εισήγηση της Περιφέρειας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κήρυξαν το νησί μας σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης. Αναμένουμε την οικονομική στήριξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποκατάσταση των πληγέντων”.

Ο Δήμαρχος Λέρου

Κόλιας Μιχαήλ

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ