back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔελτίο Τύπου του Δημάρχου Λέρου

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας εξέδωσε δελτίο τύπου με αφορμή την παραίτηση της Κας Ευδοκίας Βενέτου από τη θέση της αντιπροέδρου του νεοσύστατου οργανισμού Δ.Ο.Π.Α.Ι.Σ.Α.Π όπου αναφέρει τα εξής:

“Με αφορμή την παραίτηση της Κας Ευδοκίας Βενέτου από τη θέση της αντιπροέδρου του νεοσύστατου οργανισμού Δ.Ο.Π.Α.Ι.Σ.Α.Π επιθυμώ να εκφράσω μερικές σκέψεις προς τους Δημοτικούς συμβούλους μου, στο προσωπικό του Δήμου μας και προς τους συμπολίτες μας.

Το πρώτο εξάμηνο της δημαρχιακής μας θητείας αντιμετωπίσαμε πιεστικά προβλήματα και πρωτόγνωρες διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που επιβάλλει ο Καλλικράτης, μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης που αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για την ομαλή λειτουργία της διοίκησης του Δήμου μας.

Τώρα μπορούμε να εφαρμόζουμε την Πολιτική μας αποτελεσματικότερα, στα θέματα που απασχολούν τη Λέρο, τη διαχείριση των απορριμμάτων ,τον Τουρισμό, την υγεία, την κοινωνική προστασία από την γενικότερη οικονομική κρίση και τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας.

Αυτό δε μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο μέσα σε ένα πνεύμα συλλογικότητας, διαφάνειας και δημοκρατίας. Χωρίς εγωισμούς, χωρίς τα προσωπικά συμφέροντα με ψυχραιμία, με εργατικότητα, με μοναδικό στόχο το συμφέρον της Λέρου και των δημοτών μας και με αυτοκριτική διάθεση απ΄ όλες τις πλευρές, με υπευθυνότητα και πίστη πάντα στο όραμα μας, για μια Λέρο όπως την ονειρευόμαστε.

Θεωρούμε σημαντικό παράγοντα για την επιτυχή πορεία μας, το προσωπικό και τις υπηρεσίες του Δήμου μας. Καίριο σημείο αυτής της προσέγγισης είναι η ορθολογική διάρθρωση των υπηρεσιών του. Στόχος μας είναι η εξάλειψη των προβλημάτων του παρελθόντος λόγω της υφισταμένης δομής του. Για να γίνει ένας Δήμος αποτελεσματικός και παραγωγικός θεωρούμε ότι πρέπει να  υπάρξουν σχέσεις σεβασμού, κατανόησης και συνεργασίας. Για την καλύτερη πάνω απ’όλα εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τα στελέχη του δήμου μας, για την καλύτερη απόδοση των υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες του Δήμου οφείλουν να αντιμετωπίζουν φιλικά τον Πολίτη και να χειρίζονται τα προβλήματα του με τρόπο δίκαιο υπεύθυνο και αποτελεσματικό.

Ο λαός της Λέρου με εξέλεξε Δήμαρχο για να τον υπηρετήσω γιατί πίστεψε ότι είμαι άνθρωπος ειλικρινής, καθαρός, εργατικός και έντιμος. Με αυτές τις σταθερές αρχές και με όλες μου τις δυνάμεις υπηρετώ το συμφέρον των συμπατριωτών μου και της Λέρου. Φυσικό είναι  να κάνουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας και λάθη.

Μέσα από τα λάθη μαθαίνεις να γίνεσαι καλύτερος. Δεν επιτρέπεται όμως τα προσωπικά κομματικά και αλλότρια συμφέροντα να στραγγαλίζουν την αλήθεια και κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου του τόπου μας. Όλα τα θέματα πριν έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο έρχονται στη Δημοτική μας παράταξη, η οποία αποφασίζει τη στάση της, στο Δημοτικό συμβούλιο και όποια απόφαση πλειοψηφεί δεσμεύει όλους στο Δημοτικό συμβούλιο και αυτούς που ήσαν απόντες.

Οι απόψεις του καθενός λέγονται μέσα στη δημοτική παράταξη χωρίς να υπάρχει αντιπαράθεση προσώπων, αλλά αντιπαράθεση απόψεων. Δεν νοείται η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου να μετατρέπεται σε μειοψηφία, για χάρη των ξένων συμφερόντων. Αυτό επιβάλλει η δημοκρατία και οι κανόνες της σωστής λειτουργιάς της παράταξης μας και της πολιτικής δεοντολογίας και το συμφέρον του τόπου μας. Δημοτικός σύμβουλος που θέλει να ακολουθεί ανεξάρτητη στάση και δε σέβεται τις αποφάσεις της παράταξης του με την οποία εκλέχθηκε πρέπει να παραιτείται από Δημοτικός σύμβουλος που τελικά είναι η εντιμότερη πράξη.

Η Δημαρχία οι αντιδημαρχίες και γενικά όλες οι θέσεις στο Δήμο δεν ανήκουν σε κανέναν μας δεν είναι χωράφια ιδιοκτησίας κανενός και δεν μπορούμε να βάζουμε φράκτες για να απαγορεύουμε την είσοδο σε συμπολίτες μας. Συνεργαζόμαστε μεταξύ μας και με τα στελέχη του δήμου μας και μέσα σε ένα πνεύμα καλής θέλησης, συλλογικότητας και δημοκρατικότητας χαράζουμε την πολιτική μας.

Επειδή οι καιροί είναι αρκετά δύσκολοι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικά για όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του νησιού μας, δεν επιτρέπονται επιπολαιότητες και μικροκομματικές και προσωπικές επιλογές.

Η αγάπη για τη Λέρο και για τους συνανθρώπους μας πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα, για να έχουμε ποθητά αποτελέσματα , για να ζήσουμε μέσα σε συνθήκες ηρεμίας ευημερίας και σιγουριάς εμείς και οι απόγονοί μας”.

Κόλιας Μιχάλης

Δήμαρχος Λέρου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ