back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δήμαρχος Λέρου: Απετράπη την τελευταία στιγμή το λιντσάρισμα των καθ’ ομολογία βιαστών – “γονέων”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔήμαρχος Λέρου: Απετράπη την τελευταία στιγμή το λιντσάρισμα των καθ' ομολογία βιαστών - "γονέων"

Δηλώσεις για το μείζον θέμα της κατ’ εξακολούθηση σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού των ανήλικων παιδιών έκανε σήμερα ο Δήμαρχος του νησιού κ. Μιχάλης Κόλιας, αναφέροντας τα εξής:

“Η Λεριακή κοινωνία είναι συγκλονισμένη από τις αποτρόπαιες και φρικιαστικές πράξεις των καθ’ομολογία βιαστών  – “γονέων”, η οποίες είναι αυτονόητο ότι είναι καταδικαστέες. Ένα γεγονός το οποίο δεν έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό, είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες και κατά τη διάρκεια κράτησης των “γονέων” – βιαστών στο ΑΤ Λέρου, πολλοί αγανακτισμένοι κάτοικοι ήθελαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να εισβάλλουν στο Αστυνομικό Τμήμα, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ευτυχώς, με συζήτηση και πειθώ, στο τέλος επικράτησε η λογική και όχι ο νόμος της ζούγκλας, αποτρέποντας τα χειρότερα.

Αυτή τη στιγμή κύριο μέλημα τόσο της δημοτικής Αρχής όσο και της Λεριακής κοινωνίας στο σύνολό της, σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές και τις κοινωνικές υπηρεσίες, είναι η αποκατάσταση των παιδιών και η παροχή της καταλληλότερης επιστημονικής φροντίδας σε εξειδικευμένο κέντρο.

Σε αυτό το ιδιαίτερα λεπτό θέμα, ζητάω για ακόμα μια φορά τη συνδρομή όλων των αρμοδίων υπηρεσιών, έτσι ώστε  να υπάρξει η καταλληλότερη μέριμνα για την ψυχολογική στήριξη, την ψυχοθεραπευτική βοήθεια και την ιατρική φροντίδα των παιδιών.

Κάνω έκκληση προς όλα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους, να σεβαστούν πρωτίστως τις αθώες αυτές παιδικές ψυχές, και να μην παραπληροφορούν την κοινή γνώμη διαδίδοντας fake news, όπως για παράδειγμα ότι ολόκληρη η κοινωνία της Λέρου γνώριζε την κατάσταση και σιωπούσε! 

Είναι δυνατόν σε ένα νησί με περίπου 8500 μόνιμο πληθυσμό να γνώριζαν οι κάτοικοι για ένα τέτοιο φρικιαστικό περιστατικό και να μην υπήρχαν καταγγελίες; Ίσως κάποιοι στο οικογενειακό περιβάλλον να γνώριζαν για ξυλοδαρμό, όμως η Λεριακή κοινωνία στην πλειοψηφία της, ούτε καν γνώριζε ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι, ο κόσμος εδώ δεν ήξερε ούτε τα πρόσωπά τους, αφού δεν είχαν σχεδόν καμία επαφή με την κοινωνία. 

Τέλος συγχαίρω τον αναπληρωτή διοικητή και τους άντρες του ΑΤ Λέρου για τη διαλεύκανση της υπόθεσης”.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ