back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δήμαρχος Λέρου: «Η ανικανότητα και η απουσία των πολιτικών παρατρεχάμενων απο τα κοινά του τόπου δεν καλύπτεται με δελτία τύπου»

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔήμαρχος Λέρου: «Η ανικανότητα και η απουσία των πολιτικών παρατρεχάμενων απο τα κοινά του τόπου δεν καλύπτεται με δελτία τύπου»

Σε απάντηση πρόσφατου δελτίου Τύπου του Δημοτικού Συμβούλου κ. Παυλή, η Δημοτική Αρχή Λέρου σχολιάζει τα εξής:

Δυστυχώς ο κ. Παυλής βρίσκεται σε άλλο τόπο, σε άλλη ήπειρο, με φυσικό επακόλουθο να μην αντιλαμβάνεται επακριβώς τα όσα συμβαίνουν στη Λέρο.

Για την αστειότητα του ζητήματος, υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι η παράταξη του κ. Παυλή ψήφισε την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του δημοτικού συμβουλίου ΕΝΑΝΤΙΑ στις νέες δομές Προσφύγων – Μεταναστών.

Τώρα, έρχεται ο ίδιος και μας λέει ότι πρέπει να γίνει ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΥ, έκτασης 49 στρεμμάτων.

Δηλαδή ο κ. Παυλής, διαφωνεί με την απόφαση που ψήφισαν τα μέλη της παράταξής του!

Τέτοιες συμπεριφορές, τέτοια πολιτικά πρόσωπα, δεν εκλαμβάνονται σοβαρά ούτε από τη Δημοτική Αρχή Λέρου, ούτε από τους συμπολίτες μας.

Ενημερώνουμε τον κ. Παυλή, ότι με αστεία δελτία Τύπου δεν καταφέρνει να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Ο Δήμος Λέρου εμμένει στις πάγιες θέσεις του για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και επαναλαμβάνει ότι:

1. Είναι αντίθετος για ίδρυση νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών

2. Είναι αντίθετος για οιαδήποτε επέκταση των υφισταμένων δομών στο νησί.

3. Εμμένει στο πάγιο αίτημά του για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού και περιορισμό των εκάστοτε φιλοξενούμενων ατόμων στον αριθμό που προβλέπει η δυναμικότητα του Κ.Υ.Τ Λέρου.

4. Καλεί την Κυβέρνηση να μεριμνήσει για δίκαιη επιτέλους κατανομή των μεταναστευτικών ροών εντός των ορίων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά και σε εθνική εμβέλεια, με διάχυση των φιλοξενούμενων και σε άλλα νησιά και πόλεις, ανάλογα με την έκταση και τον πληθυσμό εκάστου.

5. Διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι θα κάνει χρήση όλων των μέσων που έχει στη διάθεση του, προκειμένου να μην επιτρέψει εργασίες κατασκευής νέας δομής ή επέκταση των υφιστάμενων.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ