back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δήμαρχος Λέρου: «Για πρώτη φορά στην ιστορία της Λέρου ασφαλτόστρωση οκτώ χιλιομέτρων, ποσού 1.740.000 ευρώ. Παράλληλα δημοπρατείται και το νέο νηπιαγωγείο στο Λακκί»

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔήμαρχος Λέρου: «Για πρώτη φορά στην ιστορία της Λέρου ασφαλτόστρωση οκτώ χιλιομέτρων, ποσού 1.740.000 ευρώ. Παράλληλα δημοπρατείται και το νέο νηπιαγωγείο στο Λακκί»

 

Η Δημοτική Αρχή Λέρου, πιστή στις δεσμεύσεις της έναντι των πολιτών, προχώρησε στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής που βελτιώνουν την εικόνα ολόκληρου του νησιού αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών. 

Με την ανάρτηση πρόσκλησης διαγωνιστικής διαδικασίας ασφαλτόστρωσης περιφερειακών και τοπικών οδών του νησιού μας, ποσού ενός εκατομμυρίου επτακοσίων σαράντα χιλιάδων πεντακοσίων τριάντα δύο (1.740.532) ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικοί Πόροι), (ΣΑΕ 367) ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου. Το   έργο   αφορά   στη   βελτίωση   /   ασφαλτόστρωση τμημάτων περιφερειακών και τοπικών οδών της Λέρου συνολικού  μήκους  8.695  μέτρων  και  συνολικής επιφάνειας ασφαλτόστρωσης 53.565 τετραγωνικών μέτρων. Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί η προσαρμογή στάθμης 100 τεμαχίων υφιστάμενων φρεατίων στο ύψος του νέου οδοστρώματος. 

Επίσης, μετά την ανάρτηση  πρόσκλησης διαγωνιστικής διαδικασίας για την κατασκευή πρότυπου βιοκλιματικού Νηπιαγωγείου στο Λακκί Λέρου, χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το ποσό των 700,000 ευρώ και μετά την ανάδειξη αναδόχου σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής σχολικού συγκροτήματος σε οικόπεδο του Δήμου, σύμφωνα με τα Διεθνή πρότυπα, πλήρως εξοπλισμένο και εναρμονισμένο με τις νέες σύγχρονες ανάγκες και προδιαγραφές, προσφέροντας στα νήπια ένα χαρούμενο και ασφαλές περιβάλλον. 

Ο Δήμαρχος Λέρου, ευχαριστεί τον Διευθυντή και τους μηχανικούς του Δήμου μας για την εκπόνηση των μελετών του έργου αλλά και την άμεση ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας. 

Συνεχίζουμε με πράξεις και όχι λόγια, διαβεβαιώνοντας τους συμπολίτες μας ότι με δεδομένες τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες, η Δημοτική Αρχή Λέρου κάνει το παν για την αποκατάσταση και βελτίωση της δημοτικής οδοποιίας και όχι μόνο, πιέζοντας και διεκδικώντας ακόμη περισσότερους πόρους.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ