back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δήμαρχος Λέρου: Ολοκληρώθηκε το έργο «Τηλελέγχου και Τηλεμετρίας του Δικτύου Ύδρευσης» αξίας 1,4 εκ. ευρώ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΔήμαρχος Λέρου: Ολοκληρώθηκε το έργο «Τηλελέγχου και Τηλεμετρίας του Δικτύου Ύδρευσης» αξίας 1,4 εκ. ευρώ

Το έργο, ύψους 1,4 εκ. ευρώ, εγκαινιάζει μία νέα εποχή για το νησί, το οποίο θα συμβαδίζει πλέον με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά και τεχνολογικά πρότυπα.

Με το νέο σύστημα τηλεμετρίας η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Λέρου θα μπορεί να ελέγχει όλο το δίκτυο ύδρευσης από ένα σημείο, αναγνωρίζοντας βλάβες άμεσα και μελετώντας στατιστικά στοιχεία για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι χρήστες του συστήματος θα έχουν άμεση πρόσβαση στο ισοζύγιο νερού χωρίς να χρειαστεί να μεταβαίνουν σε κάθε σταθμό για να ελέγξουν τις ενδείξεις των μετρητικών οργάνων. Θα έχουν έτσι πλήρη εικόνα της λειτουργίας κάθε σταθμού και όποιων βλαβών μπορεί να προκύψουν.

Η λειτουργία όλου του δικτύου ύδρευσης στη Λέρο θα είναι πλέον αυτόματη και η αρμόδια υπηρεσία θα παρεμβαίνει μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.

Συμπληρωματικά με το έργο τηλεμετρίας εκτελέστηκαν και εργασίες συντήρησης του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και διαρκής λειτουργία του.

Στο σύνολο του δικτύου ύδρευσης τοποθετήθηκε σύστημα αυτόματης χλωρίωσης του νερού, υψηλής ποιότητας.

Μέσω του συγκεκριμένου, τελευταίας τεχνολογίας συστήματος ανάλυσης, επιτυγχάνεται η χλωρίωση του προσφερόμενου νερού με ασφαλή τρόπο και εντός καθορισμένων ορίων ασφαλείας για τον άνθρωπο κάτι που μέχρι πρότινος δεν συνέβαινε και το νερό έφτανε στους καταναλωτές χωρίς κανένα έλεγχο.

Πλέον, το σύστημα θα μπορεί να μετράει το χλώριο που υπάρχει στο νερό και να συμπληρώνει αυτόματα μικροποσότητες χλωρίου όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

«Το έργο τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης για το νησί μας, αποτελεί μία επένδυση με σίγουρο όφελος για τους πολίτες αλλά και για τους επισκέπτες της Λέρου. Η παροχή νερού στους καταναλωτές είναι πλέον ομαλή και υψηλής ποιότητας ενώ η αντιμετώπιση βλαβών και η αποκατάσταση της λειτουργίας είναι ταχύτερη και πιο αξιόπιστη.

Επιπρόσθετα η εξοικονόμηση πόρων δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο Λέρου να επενδύσει και να βελτιώσει περαιτέρω τις υπηρεσίες και τις παροχές προς τους Δημότες» δήλωσε ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ