back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λέρος: Συλλυπητήρια Δήλωση Ιωάννας-Μαρίας Ευσταθιάδου για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Συλλυπητήρια Δήλωση Ιωάννας-Μαρίας Ευσταθιάδου για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού

Σήμερα έχασε την μάχη με την ζωή ένας σπουδαίος συμπατριώτης. Η θλίψη για την απώλεια του δεν δύναται να περιγραφεί με λόγια. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν ένας μεγάλος δάσκαλος, ένας σπουδαίος καθηγητής Ιατρικής που με αξιοπρέπεια και ευθύνη θήτευσε και ως Υπουργός Υγείας.

Ενας εξαίρετος άνθρωπος, αξιόλογος και λαμπρός επιστήμονας, ένας ένθερμος και ισχυρός πατριώτης, ένας πραγματικός αγωνιστής.

Θα μείνει για πάντα αλησμόνητος στις καρδιές μας, μέσα απο την απρόσκοπτη κοινωνική, επιστημονική, πολιτική και ακαδημαϊκή του παρουσία καθώς και από το αδιαμφισβήτητα ανιδιοτελές ερευνητικό και διδακτικό έργο του επί 35 χρόνια.

Η Γενέτειρα του Χάλκη φοράει τα μαύρα της σήμερα καθώς και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα.

“Φάρος προσφοράς” στα νησιά μας, όπου διετέλεσε απο το 2009 με συνεχή πορεία Βουλευτής Δωδεκανήσου. Αποτέλεσε μεγάλο συμπαραστάτη για την Λέρο μας καθώς αναμόρφωσε την ψυχική υγεία με πρότυπο το ψυχιατρείο Λέρου που από κοινωνικό όνειδος όπως το χαρακτήριζε τότε ο διεθνής Τύπος αναγνωρίστηκε ως πρότυπο ψυχιατρικό κέντρο.

Άνθρωποι τόσο σημαντικοί όπως ο Δημήτρης Κρεμαστινός, δεν φεύγουν ποτέ, συνεχίζουν και ζουν πλάι μας, στην ψυχή και την σκέψη μας, αναπνέοντας και μιλώντας από γενιά σε γενιά μέσα από το έργο τους και την προσφορά τους. Είχα την τιμή και την απερίγραπτη χαρά να τον γνωρίσω απο κοντά στον τόπο που μεγάλωσε, την Ρόδο. Οι συζητήσεις μαζί του, πλήρως διαφωτιστικές. Τις κρατώ ως πολύτιμο αρωγό στην σκέψη και στην ζωή μου.

Μας συμβούλευες πάντα για μια “σωστή” καρδιά γιατρέ και δάσκαλε μας, δικαιωματικά λοιπόν κατέχεις το βάθρο της καρδιάς μας, της ευγνωμοσύνης, της αναγνώρισης, της εκτίμησης και της αγάπης μας.

Θερμά Συλλυπητήρια στην Οικογένεια και τους Συνεργάτες του εκλιπόντος.

Καλό ταξίδι γιατρέ μας

Σε ευχαριστούμε για ΟΛΑ.

Ευσταθιάδου Ιωάννα-Μαρία

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ