back to top
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έφυγε από τη ζωή το αγγελούδι από τη Λέρο που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΈφυγε από τη ζωή το αγγελούδι από τη Λέρο που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ

Δυστυχώς, οι τελευταίες πληροφορίες για το μικρό αγγελούδι από τη Λέρο, αναφέρουν ότι παρά τις προσπάθειες των γιατρών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, η μάχη ήταν άνιση.

Ο εξασθενημένος οργανισμός του βρέφους δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή σήμερα το μεσημέρι, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλευόταν από το περασμένο Σάββατο. 

Το λίγων ημερών βρέφος είχε μεταφερθεί με συμπτώματα ασιτίας από τη Λέρο στο Ηράκλειο της Κρήτης (ΠΑΓΝΗ) όπου διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπιζε σοβαρά δερματικά προβλήματα και πολυοργανική ανεπάρκεια…

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ: «Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια, να αναλάβει η Δικαιοσύνη»

Συγκλονισμένος μίλησε στην εφημερίδα «Espresso» ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας:

«Επειδή είχα πρόβλημα με τη μητέρα μου, εκείνη τη μέρα έτυχε να βρίσκομαι στο νοσοκομείο. Με κάλεσαν οι γιατροί στην Παιδιατρική Κλινική, όπου η μάνα με τον σύντροφό της είχαν πάει το παιδί. Οι εικόνες που αντίκρισα όταν οι γιατροί με οδήγησαν στη θερμοκοιτίδα πραγματικά με σόκαραν. Είδα ένα νεογέννητο που είχε ακριβώς την εικόνα που έχουν τα υποσιτισμένα βρέφη της Αιθιοπίας. Ηταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, γεμάτο πληγές με πύον, γιατί το δερματάκι του άρχισε να σκάει από την ασιτία, και άπλυτο.

Αμέσως ενημερώθηκε ο εισαγγελέας της Κω, ενώ έσπευσε και η αστυνομία που πήρε καταθέσεις. Προσωπικά θεωρώ πως πρόκειται για καθαρή αμέλεια, εγκληματική» επισήμανε εξοργισμένος ο κ. Κόλιας και πρόσθεσε:

«Η μητέρα ζούσε στη Λέρο μαζί με τον στρατιωτικό σύντροφό της που υπηρετεί στο νησί, χωρίς κανείς από τους δύο να είναι από τη Λέρο. Μάλιστα, στην αρχή έλεγε ότι γέννησε πρόωρα τον γιο της, στους έξι μήνες, αλλά το παιδί ζύγιζε 3,5 κιλά, γεγονός που τη διαψεύδει. Πρόκειται για μια τραγική κατάσταση και η Δικαιοσύνη επιβάλλεται να αναλάβει την υπόθεση».

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ