back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Έφυγε από κοντά μας ο διάσημος Λεριός καρδιοχειρουργός Δ. Μπουλαφέντης

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΈφυγε από κοντά μας ο διάσημος Λεριός καρδιοχειρουργός Δ. Μπουλαφέντης

Σε ηλικία 81 ετών άφησε την τελευταία του πνοή τη Μεγάλη Τετάρτη στη Λέρο, ο διάσημος Λεριός καρδιοχειρουργός κ. Δημήτρης Μπουλαφέντης.

Ο Δημήτρης Μπουλαφέντης μεταφέρθηκε στα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου Λέρου τις πρώτες πρωινές ώρες της Μεγάλης Τετάρτης με ζάλη και καταβολή. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε γρήγορα και, αν και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τελικά κατέληξε.

Ο Δημήτρης Μπουλαφέντης γεννήθηκε στη Λέρο. Ο πατέρας του, Γεώργιος Μπουλαφέντης ήταν γιατρός και η μητέρα του ονομάζονταν Καλλιόπη Καρλαβά.

Σπούδασε Ιατρική, στην Αθήνα, και αργότερα πήγε στην Αμερική όπου ειδικεύτηκε σ’ ένα ξεχωριστό τομέα της καρδιολογίας, την αγγειοχειρουργική. 

Υπήρξε πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου «Χιούστον» και ήταν ένας από τους καλύτερους επιστήμονες στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς (συμμετείχε στην ομάδα του Κούλεϊ).

Ο Δημήτρης Μπουλαφέντης ήταν επίσης γνωστός για την προσφορά του σε συνανθρώπους του, αλλά και τη μεγάλη του αγάπη στη γενέτειρά του, Λέρο, όπου θα είναι και η τελευταία του κατοικία.

Πηγή: leros.com.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ