back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εγκρίθηκε η οριστική μελέτη αποκατάστασης ΧΑΔΑ του δήμου Λέρου, στη θέση “Τσίγγουνας”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕγκρίθηκε η οριστική μελέτη αποκατάστασης ΧΑΔΑ του δήμου Λέρου, στη θέση "Τσίγγουνας"

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λέρου, η οριστική μελέτη αποκατάστασης ΧΑΔΑ στη θέση “Τσίγγουνας”.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Οικ. Επιτροπής της 8ης Οκτωβρίου 2012, ο Αντιπρόεδρος (Μιχάλης Κοντραφούρης) αναφερόμενος στο 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης ενημέρωσε τα μέλη θέτοντας υπόψη την εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικής Υπηρεσίας, τμήμα Μελετών και Τεχνικών Έργων του Δήμου μας με θέμα:

«Εισήγηση για έγκριση Τευχών της διαδικασίας με διαπραγμάτευση για την ανάθεση μελέτης κατά το άρθρο 10 παρ. 2 εδαφ. στ του Ν.3316/2005» με την οποία εισηγούνται την έγκριση των τευχών για την διαδικασία με διαπραγμάτευση για την ανάθεση μελέτης με τίτλο «Οριστική μελέτη αποκατάστασης ΧΑΔΑ στη θέση ‘’Τσίγγουνας’’ του Δήμου Λέρου», κατά το άρθρο 10 παρ. 2 εδάφ. Στ του Ν. 3316/2005 και στη συνέχεια, μαζί με το μέλος της Ο.Ε. κ. Κουμπάρο Εμμανουήλ, υπέβαλαν διευκρινιστικές ερωτήσεις επί του θέματος, στον Δ/ντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας ο οποίος παρευρισκόταν στην συνεδρίαση.

Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος ανέφερε ότι διατηρεί σοβαρότατες επιφυλάξεις για το θέμα, διότι ενώ πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία της οριστικής μελέτης για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, δεν έχουμε ακόμα νόμιμο αποδέκτη των απορριμμάτων του νησιού από τη στιγμή που θα πρέπει να σταματήσει η εναπόθεση των απορριμμάτων στο ΧΑΔΑ.

Επίσης ο κ. Κουμπάρος Εμμανουήλ δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με την όλη διαδικασία διότι ακόμη δεν έχει λυθεί το θέμα της χωροθέτησης του ΧΥΤΥ και στο επόμενο Δ.Σ. θέλει να προσκομιστεί σχετικό τοπογραφικό σχεδιάγραμμα.

Κατόπιν αυτών, η Οικονομική Επιτροπή μετά από διαλογική συζήτηση, ανταλλαγή θέσεων και απόψεων και αφού έλαβε υπόψη της, (κλπ):

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Και εγκρίνει τα τεύχη της διαδικασίας με διαπραγμάτευση για την ανάθεση μελέτης με τίτλο «Οριστική μελέτη αποκατάστασης ΧΑΔΑ στη θέση ‘’Τσίγγουνας’’ του Δήμου Λέρου» κατά το άρθρο 10 παρ. 2 εδαφ. στ του Ν.3316/2005 ως αναφέρονται στην με Α.Π.:Δ.Υ./02-10-2012 εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικής Υπηρεσίας, τμήμα Μελετών και Τεχνικών Έργων του Δήμου μας. Μειοψήφησαν ο Αντιπρόεδρος της Ο.Ε κ. Κοντραφούρης Μιχαήλ και κ. Κουμπάρος Εμμανουήλ για τους λόγους που φαίνονται στο κυρίως σώμα της απόφασης.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ: 1. Κοντραφούρης Μιχαήλ (Αντιπρόεδρος) 2. Κωνσταντινίδης Ιωάννης 3. Μαυρουδής Αντώνιος – Μιχαήλ 4. Κουμπάρος Εμμανουήλ 5. Βασιλείου Κων/νος 6. Καλούδης Εμμανουήλ
ΑΠΟΝΤΕΣ: 1. Κόλιας Μιχαήλ (Πρόεδρος) 2. Σκυλλάς Γεώργιος-Παναγιώτης 3. Βιρβίλης Θεολόγος
Οι οποίοι κλήθηκαν νόμιμα και δεν προσήλθαν

lerosnews.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ