back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών στην Κω

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών στην Κω

Εξαρθρώθηκε ύστερα από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κω κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών και συνελήφθησαν τέσσερα (4) μέλη του.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν χθες (28-07-2013) στην πόλη της Κω, τέσσερα άτομα από τα οποία ένας 27χρονος υπήκοος Αιγύπτου και τρεις ημεδαποί ηλικίας 25, 25 και 26 ετών, κατηγορούμενοι για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διευκόλυνε μη νόμιμους αλλοδαπούς να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη τρεις συνεργούς των συλληφθέντων διακινητών, υπηκοότητας Αιγύπτου, οι οποίοι αναζητούνται.

Επιπλέον για την ιδία υπόθεση συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 25, 25 και 30 ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω πραγματοποίησαν παρουσία Δικαστικού Λειτουργού έρευνα σε ξενοδοχείο, όπου εντοπίστηκαν να διαμένουν σε διαφορετικά δωμάτια οι τέσσερις διακινητές και οι τρεις διακινούμενοι Σύριοι.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι οι διακινητές, μέλη οργανωμένου κυκλώματος αποτελούμενου από ακόμη τρία άτομα, ενεργώντας από κοινού, είχαν προμηθεύσει τους Σύριους με πλαστά διαβατήρια προκειμένου να τους διευκολύνουν να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Κω.

Οι διακινητές από τη συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητά τους θα αποκόμιζαν ως όφελος το συνολικό ποσό των 9.800 ευρώ, αφού οι Σύριοι έφταναν στον τελικό προορισμό τους.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Τρία (3) πλαστά διαβατήρια Αρχών Ελβετίας και Εσθονίας
  • Οκτώ (8) κινητά τηλέφωνα
  • Το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Την προανάκριση διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Κω, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ