back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έκθεση Αγροτουρισμού με τη συμμετοχή της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΈκθεση Αγροτουρισμού με τη συμμετοχή της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Λέρου

Με επιτυχία συμμετείχε στην 1η Έκθεση Αγροτουρισμού και Εναλλακτικού Τουρισμού στο Ηράκλειο Κρήτης η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Τοπικών Φορέων Λέρου, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, και πραγματοποιήθηκε από τη 1 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2006, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Η Έκθεση διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά με τη συμμετοχή αρκετών εκθετών στο νέο και σύγχρονο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ηρακλείου. Η συμμετοχή της Περιφέρειας είχε αντικείμενο την ενημέρωση του Κρητικού κοινού για τις δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρουν τα νησιά του Νότιου Αιγαίου. Στόχος, η προσέλκυση περισσότερων Ελλήνων επισκεπτών στα νησιά μας ιδιαίτερα τις περιόδους μη αιχμής του τουριστικού ρεύματος. Επίσης ένας επιπλέον λόγος για τη συμμετοχή της Περιφέρειας, είναι η εκτίμηση ότι η ελληνική αγορά έχει ανάγκη από τέτοιου είδους περιφερειακές και θεματικές εκθέσεις, που απευθύνονται σε συγκεκριμένο και ειδικό κοινό.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με την πάγια τακτική που ακολουθεί, είχε απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους φορείς αυτοδιοίκησης αλλά και τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου να πλαισιώσουν το περίπτερό της ώστε να προβάλουν τα νησιά και τις επιχειρήσεις τους δίχως κόστος.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν αρκετοί δήμοι (Ερμούπολης, Καρπάθου, Λέρουκ.ά.), αναπτυξιακοί φορείς (όπως η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Λέρου που εκπροσωπήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Λέρου “η Αρτεμης”) και τουριστικές ενώσεις (όπως η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου), στέλνοντας εκπροσώπους και ενημερωτικό υλικό.

Η Περιφέρεια θα συνεχίσει την τουριστική προβολή των νησιών μας και το πρώτο εξάμηνο του 2007, καθώς με πόρους του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου με τίτλο: «Προβολή τουριστικού προϊόντος» θα πάρει μέρος σε αρκετές διεθνείς εκθέσεις, με πρώτη την έκθεση Vakantiebeurs στην Ουτρέχτη (9-14 Ιανουαρίου 2007).

Η εν λόγω έκθεση είναι η σημαντικότερη τουριστική έκθεση στις λεγόμενες Κάτω Χώρες και προσελκύει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Συνεπώς, όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς καλούνται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Περιφέρειας για συμμετοχή τόσο σε αυτή όσο και σε άλλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ