back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

– Ενημέρωση από τη δημοτική επιτροπή τουρισμού

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ- Ενημέρωση από τη δημοτική επιτροπή τουρισμού
  “Why I Love Greece” τιτλοφορείται το μοναδικό Λεύκωμα που συνέγραψαν δεκαπέντε ανταποκριτές μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης του εξωτερικού, που ζουν και εργάζονται επί χρόνια στην Ελλάδα, επιλέγοντας ο καθένας μια περιοχή της χώρας μας, που αγάπησε περισσότερο. Τα κείμενα πλαισιώνονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τόσο από τις αγαπημένες περιοχές των ανταποκριτών, όσο και σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες, που επισκέφτηκαν κατά καιρούς την Ελλάδα.

Μεταξύ των δεκαπέντε αυτών περιοχών είναι και η Λέρος. Ο Ιταλός δημοσιογράφος Furio Morroni ανταποκριτής της ΑΝSA στην Αθήνα, επέλεξε την Λέρο η οποία κατά τα λεγόμενα του τον μάγεψε από την πρώτη στιγμή.

Ο Furiο Mοrroni παρουσιάζει μέσα σε 9 σελίδες την Λέρο με ιδιαίτερη έμφαση στην αρχιτεκτονική του Λακκιού. 

Το Λεύκωμα επιμελήθηκε η εκδοτική εταιρεία Real Travel A.E. και παρουσιάσθηκε σε ειδική εκδήλωση, στις 4 Φεβρουαρίου 2008, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, με επίσημο ομιλητή τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Πέτρο Δούκα και τη συμμετοχή των συγγραφέων-ανταποκριτών, δημάρχων και εκπροσώπων τους των 15 περιοχών, καθώς και παραγόντων του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και τουριστικών φορέων της χώρας. Ο κ. Δούκας χαρακτήρισε το Λεύκωμα ως πολύτιμο εργαλείο για την προβολή του ελληνικού τουρισμού. 

Το Λεύκωμα συμπληρώνεται από φωτογραφίες διεθνών προσωπικοτήτων (υπέρ-σελέμπριτις) από το αρχείο του φωτορεπόρτερ Τέλη Σαρρηκώστα, ο οποίος επί πολλά χρόνια ήταν φωτορεπόρτερ στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και έχει καταγράψει με το φακό του όλους τους διάσημους, που επισκέφτηκαν τη χώρα μας.  

Οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των περιοχών τίμησαν τους συγγραφείς με αναμνηστικά δώρα και τους ευχαρίστησαν για την προβολή της περιοχής τους.

Από την Λέρο παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Χριστόδουλος Κοκκώνης. 

Αθήνα 10-02-2007

Χριστόδουλος Ε. Κοκκώνης

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ