back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ένταξη του Δήμου Λέρου σε πρόγραμμα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΈνταξη του Δήμου Λέρου σε πρόγραμμα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ο Δήμος Λέρου επιλέχθηκε ως ένας από τους ωφελούμενους Δήμους για το πρόγραμμα «An ENErgy Retrofit FUNDing rating tool – ENERFUND» από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.), το οποίο δραστηριοποιείται δυναμικά, στο πλαίσιο της εθνικής και κοινοτικής πολιτικής και νομοθεσίας, για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία ενός συστήματος βαθμολόγησης των κτιρίων βάσει ενεργειακών, οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία, τόσο περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας έχει η ενεργειακή αναβάθμιση.

Σύμφωνα με αυτό το σύστημα βαθμολόγησης, θα εφαρμοστούν πρότυπες κατατάξεις των δημοτικών κτιρίων της Λέρου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις εργασίας και ημερίδες, προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό, ιδιαίτερα οι επαγγελματίες οικοδομής και οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Η χρονική διάρκεια του προγράμματος θα είναι διετής.

Με γνώμονα την υλοποίηση καινοτόμων έργων για τη διάδοση των νέων ενεργειακών τεχνολογιών, η συνεργασία του Δήμου Λέρου με το Κ.Α.Π.Ε. ξεκινάει χάρη στην πρωτοβουλία του Δημάρχου, κ. Μιχάλη Κόλια, όπως επίσης και του Δημοτικού Συμβούλου Σύρου-Ερμούπολης, κ. Μιχάλη Ζουλουφού, καθώς έχει ήδη προηγηθεί η επιτυχημένη συμμετοχή του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης στο πρόγραμμα «ZeroCO2».

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ