back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επείγουσα ανακοίνωση Δημάρχου Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕπείγουσα ανακοίνωση Δημάρχου Λέρου

Αγαπητοί συμπατριώτες μου, 

Σας ενημερώνω ότι στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19, με σχετική μου απόφαση, συστήνω προσωρινές υποστηρικτικές δομές κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης οι οποίες θα παρέχουν όλα όσα χρειάζονται συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Ο Δήμος Λέρου προχωράει άμεσα στην καταγραφή των κατοίκων του δήμου μας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τα σπίτια τους και αδυνατούν κατά δήλωση τους να εξυπηρετηθούν (ευπαθείς ομάδες – ηλικιωμένοι).

2. Επίσης οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωράνε άμεσα στην καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου μας που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τα σπίτια τους και αδυνατούν κατά δήλωση τους να εξυπηρετηθούν.

Για τις παραπάνω κατηγορίες το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λέρου και η δομή «Βοήθεια στο Σπίτι», αφού ενισχυθεί με επιπλέον βοηθητικό προσωπικό, αναλαμβάνουν:

  • Την εξυπηρέτηση των ανωτέρω συμπολιτών μας για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει ότι για τη συνταγογράφηση φαρμάκων δεν θα μεταβαίνουν σε νοσοκομειακές δομές, ­­­­­­­­και η διανομή των φαρμάκων θα γίνεται από το πρόγραμμα Βοήθεια Στο Σπίτι.
  • Την διεκπεραίωση των αιτημάτων των ανωτέρω συμπολιτών μας όπως είναι η παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών κλπ, για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.

Εφιστώ για άλλη μια φορά την ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΩΝ σας και σας παρακαλώ θερμά, να ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ στο σπίτι σας. Εάν κάποιος από εσάς εμφανίσει συμπτώματα ίωσης, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να καλεί το Νοσοκομείο και να παραμένει στο σπίτι του.

Σε περίπτωση που κάποιος συμπολίτης μας (κατόπιν εισήγησης του γιατρού) χρειαστεί να τεθεί σε απομόνωση, το Νοσοκομείο του νησιού έχει ήδη διαμορφώσει χώρο ο οποίος είναι άμεσα διαθέσιμος.

Για περαιτέρω πληροφορίες είμαστε στη διάθεση σας, στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2247360200 – 22470.23130 – 22470.22109 & 2247028014, ώρες λειτουργίας 08:00 -15:00.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ