back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

– Επίσκεψη Τώνη Μαρτίνη στη Λέρο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ- Επίσκεψη Τώνη Μαρτίνη στη Λέρο

Χθες το απόγευμα ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τώνης Μαρτίνης επισκέφθηκε τη Λέρο όπου συναντήθηκε με τοπικούς παράγοντες, φίλους και κατοίκους του νησιού και συζήτησαν για τα προβλήματα της Λέρου.

Στη συνέχεια ο κ. Μαρτίνης περιόδευσε στο Λακκί τον Πλάτανο και την Αγ. Μαρίνα όπου τον υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά αφού είναι από τους λίγους βουλευτές Δωδεκανήσου αναξαρτήτου κόμματος που έχει πολιτικό γραφείο στη Λέρο (Αγ. Μαρίνα).

Βιογραφικό:

Ο κ. Μαρτίνης Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1960. Ο πατέρας του Γιώργος ήταν διευθυντής, εκδότης και ιδιοκτήτης τοπικών εφημερίδων. Έχει καταγωγή από τη Χάλκη, την Σύμη και την Τήλο. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την πολιτική. Το 1977 εκλέγεται πρώτος αιρετός πρόεδρος της ΜΑΚΙ Δωδεκανήσου. Το 1978 αρχίζει σπουδές στο Κολλέγιο Τέχνης και Τεχνολογίας του Newcastle, στην Αγγλία. Μαζί με συμφοιτητές του, το 1979 ιδρύει τον Σύλλογο Ροδίων Φοιτητών Εξωτερικού Κολοσσός.

Το 1980 συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Wisconsin Milwaukee των ΗΠΑ, απ’ όπου παίρνει πτυχία Πολιτικών Επιστημών – Διεθνών Σχέσεων και Φιλοσοφίας. Παράλληλα παίρνει πτυχίο και στην Κοινωνιολογική Εγκληματολογία. Διετέλεσε πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Νέων της Ρόδου και πρόεδρος του ΕλληνοΑμερικανικού Συλλόγου Φοιτητών Βόρειας Αμερικής. Το 1985, με την ολοκλήρωση των σπουδών του δραστηριοποιήθηκε στη Ρόδο και εξελέγη πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου, θέση που διατήρησε ως το 1989.

Από το 1994 ως το 1998 διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος Δωδεκανήσου. Είναι ο μόνος στα Δωδεκάνησα που πέρασε απ’ όλες τις κομματικές ιεραρχίες, αφού το 2004 εξελέγη πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, θέση από την οποία αποχώρησε για να λάβει μέρος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Από το 1990 ασχολείται με την δημοσιογραφία, μέσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό SKY της Ρόδου. Εχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές και μια μελέτη με τίτλο Πολιτικές Ιδεολογίες. Είναι παντρεμένος με την τουριστική επιχειρηματία Ρένα Καραγιάννη κι έχει τρία παιδιά, τον Γιώργο την Εύη και την Νόνη.

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ