back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ερώτηση Κρεμαστινού για κέντρα μεταναστών σε Ρόδο και Λέρο – Επιστολή προς το δήμαρχο Ρόδου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕρώτηση Κρεμαστινού για κέντρα μεταναστών σε Ρόδο και Λέρο - Επιστολή προς το δήμαρχο Ρόδου

Κύριε Υπουργέ, Μετά την τηλεφωνική μας επικοινωνία, με την ιδιότητά μου ως Πρoέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, μου εδόθη η εντύπωση ότι δεν θα δημιουργηθούν Κέντρα Λαθρομεταναστών όχι μόνο στη Λέρο αλλά και σε ολόκληρη τη Δωδεκάνησο. Η θέση αυτή ικανοποίησε τους κατοίκους της Λέρου και των υπολοίπων νησιών της Δωδεκανήσου, αφού κάτι τέτοιο θα έπληττε τον ήδη χειμαζόμενο τουρισμό τους και θα επιδείνωνε ακόμη περισσότερο την οικονομική κρίση που βιώνουν.

Όμως, στη Δωδεκάνησο από χθες υπάρχει μια αναστάτωση από δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως και αναφέρουν ότι αναζητούνται χώροι στη Ρόδο, Κω, Λέρο για την υποδοχή των λαθρομεταναστών που θα αποβιβάζονται στα νησιά.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Ποιες είναι οι κυβερνητικές αποφάσεις όσον αφορά τη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής Λαθρομεταναστών στο Αιγαίο;

19.09.2012

Ο ερωτών βουλευτής

————————— 

Προς τον Δήμαρχο Ροδίων
κ. Στάθη Κουσουρνά

Αγαπητέ μου Δήμαρχε,

Μετά τα γεγονότα της αποβίβασης λαθρομεταναστών στη Λέρο και το Αγαθονήσι, επικοινώνησα με την ιδιότητα του Π. της ΕΚΥ με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Δένδια, στον οποίο εξήγησα ότι η Λέρος έχει πληρώσει ήδη το κοινωνικό της τίμημα με τη λειτουργία του εκεί Ψυχιατρείου, οπότε η τυχόν εγκατάσταση Κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών στη Λέρο θα σήμαινε οικονομική και τουριστική καταστροφή του νησιού. Ειδικότερα του τόνισα ότι δεν θα πρέπει για λόγους εθνικούς να υπάρξουν Κέντρα Λαθρομεταναστών στα νησιά της μεθορίου αλλά και στα μεγαλύτερα νησιά που είναι πύλες εισόδου του τουρισμού της χώρας. Μου εδόθη η εντύπωση από την απάντηση του Υπουργού ότι αυτό δεν θα συνέβαινε.

Δυστυχώς όμως, τα τελευταία δημοσιεύματα του τύπου αναφέρουν ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό. Κατόπιν τούτου κατέθεσα σήμερα επίκαιρη ερώτηση με την ιδιότητα του βουλευτή Δωδεκανήσου, όμως περιμένω τις αποφάσεις του Δήμου Ροδίων και των άλλων Δήμων της Δ. τις οποίες φυσικά και θα στηρίξω.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Κρεμαστινός

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ