back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Για 4 χρόνια σε άγονες γραμμές στα Δωδεκάνησα το ταχύπλοο “ΖΕΦΥΡΟΣ” της SAOS Ferries

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΓια 4 χρόνια σε άγονες γραμμές στα Δωδεκάνησα το ταχύπλοο “ΖΕΦΥΡΟΣ” της SAOS Ferries

Σε τρεις άγονες γραμμές των Δωδεκανήσων δρομολογείται για τα επόμενα 4 χρόνια τοπ ταχύπλοο “ΖΕΦΥΡΟΣ” της SAOS Ferries του Φώτη Μανούση, αφού αναδείχθηκε μειοδότρια εταιρεία  στην διαγωνιστική διαδικασία του Υπουργείου Εμπορικης Ναυτιλίας για τις άγονες γραμμές.

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ.Μανούσης, επισημαίνοντας ότι η σύμβαση θα είναι για 4 χρόνια, επειδή το σκάφος είναι μικρής ηλικίας, μια και ναυπηγήθηκε το 2017 και ξεκίνησε δρομολόγια στην γραμμή ΣΑαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη. Οι γραμμές που θα καλύπτει το “ΖΕΦΥΡΟΣ” είναι:

1) Λέρος-Λειψοί- Πάτμος-Αρκιοί-Φαρμακονήσι-Αγαθονησι-Πυθαγόρειο
2)Λειψοί-Λέρος-Καλυμνος
3)Καλυμνος-Ψεριμος- ΚΩΣ

Περισσότερα χρήματα απ’ όσα έπαιρνε στην γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από το υπουργείο Ναυτιλίας, η επιδότηση για τις συγκεκριμένες γραμμές είναι για όλο τον χρόνο (πλην της γραμμής Κάλυμνος-Ψέριμος-ΚΩΣ που εξαιρούνται οι καλοκακρινοί μήνες και το ύψος του ποσού που θα εισπράξει η εταιρεία του κ.Μανούση είναι 800.000 ευρώ (για 4 χρόνια δηλαδή πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ), συν φυσικά τα εισιτήρια που ειδικά το καλοκαίρι σε κάποια απ’ αυ΄τά τα μικρά νησιά είναι αρκετά το καλοκαίρι. Δηλαδή θα παίρνει για κάθε χρόνο, περισσότερα χρήματα από τις 700.000 που εισέπραττε για την γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη και ενώ είχε σε αυτήν “δεσμευμένα” τόσο το ΣΑΟΣ ΙΙ (νυν ΣΤΑΥΡΟΣ) όσο και το ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

evros-news.gr

{loadmoduleid 270} 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ