back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΛΕΡΟΥ: Έφυγε ο Θεόφιλος Κλωνάρης

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΛΕΡΟΥ: Έφυγε ο Θεόφιλος Κλωνάρης

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από κοντά μας την Τετάρτη 9 Μαΐου ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Στίβου Καζώνης Καλύμνου και αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Θεόφιλος Κλωνάρης.

Ο εκλιπών ήταν ο άνθρωπος που συστηματοποίησε και εδραίωσε τον κλασικό αθλητισμό όχι μόνο στην Κάλυμνο, αλλά και τα Δωδεκάνησα γενικότερα. Εργάσθηκε για πάνω από πενήντα χρόνια με συνέπεια, τιμιότητα και ανιδιοτέλεια για την ανάπτυξη του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Με δικές του πρωτοβουλίες και ενέργειες κατασκευάστηκαν οι περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Κάλυμνο (Κλειστό Γυμναστήριο, Δημοτικό Στάδιο Καλύμνου, Αίθουσα Γυμναστικής στο Νικηφόρειο Γυμνάσιο, Γήπεδο Μπάσκετ 1ου Γυμνασίου κ.λ.π.).

Μύησε στον αθλητισμό και ενέπνευσε με την σκέψη του και την δράση του – πάντα αφιλοκερδώς – ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής, αλλά και Πρόεδρος του Σωματείου, χιλιάδες νέους, ενώ ανέδειξε και δεκάδες πρωταθλητές, Βαλκανιονίκες, Μεσογειονίκες κ.λ.π.

Μεταξύ αυτών των πρωταθλητών ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλης Σεβαστής και ο προπονητής του Γυμναστικού Συλλόγου Νέων Λέρου κ. Μιλτιάδης Παπαντωνάκης.

Τέλος διετέλεσε επίσης, Λυκειάρχης στο Νικηφόρειο Λύκειο Καλύμνου και Γυμνασιάρχης στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου. Τα πρώτα δυο χρόνια της υπηρεσίας του ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής πραγματοποιήθηκαν στο Μπελένειο Γυμνάσιο της Λέρου.

Ο Πρόεδρος Αντώνης Μπίλλης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γυμναστικού Συλλόγου Νέων Λέρου εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην σύζυγο και τα μέλη της οικογένειας του. 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ