back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Λέρος, η Σύμη και η Ρόδος κέρδισαν τους «προσκυνητές» για το θρησκευτικό Μπαϊράμι

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΗ Λέρος, η Σύμη και η Ρόδος κέρδισαν τους «προσκυνητές» για το θρησκευτικό Μπαϊράμι

Οι πιο γνωστοί επιχειρηματίες της Τουρκίας πέρασαν τις τελευταίες ημέρες από τη Ρόδο, τη Σύμη και τη Λέρο αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη μεγάλη αγάπη που τρέφουν για τα νησιά μας.

Ολοι τους κατέπλευσαν με τα ιδιωτικά τους σκάφη και για το λόγο αυτό τα σημεία ελλιμενισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο της κίνησης. Το Μαντράκι, η Κολόνα, η Νέα Μαρίνα Ρόδου, ο Γυαλός της Σύμης και η μαρίνα στο Λακκί της Λέρου ήταν τα σημεία εκείνα που κέρδισαν τις περισσότερες προσεγγίσεις.

Με αυτά ως ορμητήρια, οι Τούρκοι επισκέπτες εφόρμησαν στα εστιατόρια και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι το Μπαϊράμι δεν είναι απλώς μια θρησκευτική εορτή, αλλά είναι αφορμή για χαρά και γλέντι μέχρι πρωίας.

Τυπικά το «Μπαϊράμι» των Μωαμεθανών ολοκληρώθηκε χθες, ωστόσο με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, η αργία θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι το τουριστικό ρεύμα από τα απέναντι παράλια θα συνεχιστεί για λίγες ημέρες ακόμα.

Γενικά, οι μεγάλοι κερδισμένοι από το συγκεκριμένο τουριστικό ρεύμα ήταν το φαγητό και η νύχτα. Ειδικά στη Σύμη και στη Λέρο οι ταβέρνες γνώρισαν ένδοξες στιγμές, εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που απλώς έμειναν με τον κόσμο, που συνήθως εξυπηρετούν καθημερινά. Χαρακτηριστική του γεγονότος αυτού ήταν η περιγραφή που έκανε χθες στη «δημοκρατική» η κα. Κωνσταντίνα Μανωλάκη, καταστηματάρχης από τη Σύμη, η οποία και εξήγησε ότι «τόσο ο Γυαλός, όσο και οι γύρω όρμοι του νησιού μας γέμισαν από σκάφη αναψυχής και αυτά θα παραμείνουν κοντά μας για ακόμα λίγες ημέρες.

Όμως, γενικά φέτος, οι Τούρκοι επισκέπτες δεν κινούν τα εμπορικά καταστήματα και αυτό ήδη δημιουργεί πρόβλημα που θα φανεί έντονα στον προσεχή χειμώνα».

Πηγή: dimokratiki.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ