back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η υποστελέχωση του Τελωνείου Λέρου θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της πύλης εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΗ υποστελέχωση του Τελωνείου Λέρου θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της πύλης εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας το πρόβλημα που δημιουργεί η υποστελέχωση του Τελωνείου Λέρου στη λειτουργία της πύλης εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κόνσολας, στο Τελωνείο Λέρου, υπάρχει μόνο ένας τελωνειακός υπάλληλος (τη στιγμή που το οργανόγραμμα προβλέπει τρεις) και ένας δόκιμος υπάλληλος της κατηγορίας ΥΕ/ Επιμελητών.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι η υποστελέχωση του Τελωνείου Λέρου, δεν επιτρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες εξυπηρέτησης και τελωνειακού ελέγχου στην πύλη εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, που, όπως τονίζει, έχει μεγάλη σημασία τόσο για τα δημόσια έσοδα, όσο και για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από το Υπουργείο και την ΑΑΔΕ να δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες για την τοποθέτηση ή την έγκαιρη απόσπαση τελωνειακού υπαλλήλου στο Τελωνείο Λέρου, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει, χωρίς προβλήματα, η πύλη εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Οικονομικών 

ΘΕΜΑ: «Άμεση τοποθέτηση ή απόσπαση υπαλλήλου στο Τελωνείο Λέρου» 

Κύριε Υπουργέ, 

Στη Λέρο, το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, έχει χαρακτηριστεί ως πύλη εισόδου-εξόδου με τις ανάλογες εγκαταστάσεις.

Αυτό προϋποθέτει τελωνειακό έλεγχο, προκειμένου να τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες αλλά και να μην υπάρχει απώλεια εσόδων για το Κράτος.

Δυστυχώς, η υποστελέχωση του Τελωνείου Λέρου, δεν επιτρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες εξυπηρέτησης και τελωνειακού ελέγχου στην πύλη εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

Στο Τελωνείο Λέρου υπηρετεί μόνο ένας τελωνειακός υπάλληλος και ένας δόκιμος υπάλληλος της κατηγορίας ΥΕ/ Επιμελητών, παρά το γεγονός ότι στο οργανόγραμμα προβλέπονται τρεις θέσεις τελωνειακών υπαλλήλων.

Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της πύλης εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, τόσο για τα δημόσια έσοδα, όσο και για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Θα ήταν ολέθριο να δημιουργηθούν προβλήματα λόγω της έλλειψης τελωνειακών υπαλλήλων.

Είναι σαφές ότι το Υπουργείο και η ΑΑΔΕ οφείλουν να δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες για την τοποθέτηση ή την έγκαιρη απόσπαση ενός τελωνειακού υπαλλήλου στο Τελωνείο Λέρου, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει, χωρίς προβλήματα, η πύλη εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας. 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός 

1. Εάν γνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται από την υποστελέχωση του Τελωνείου Λέρου, στην ομαλή λειτουργία και στον τελωνειακό έλεγχο στην πύλη εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

2. Εάν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση ή στην απόσπαση ενός τελωνειακού υπαλλήλου στο Τελωνείο Λέρου. 

Ο Ερωτών Βουλευτής 

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ