back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στα παιδικά παραμύθια

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΗ Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στα παιδικά παραμύθια

Έχοντας στο νου μας ότι τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα για την κρίση που βιώνουν, η δημοτική βιβλιοθήκη Λέρου διοργανώνει διήμερο πολιτιστικών δρώμενων με σκοπό να προσφέρει στα παιδιά μας ένα διάλλειμα γεμάτο δράση και πολιτισμό.

Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε το απόγευμα του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου, όπου η συγγραφέας-παραμυθού Εύη Γεροκώστα θα μας ταξιδέψει στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών με τη συνοδεία παραδοσιακών κρουστών. Θα μας διηγηθεί επιλεγμένα παραμύθια από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο, στο εργαστήρι της Θεατρικής Ομάδας Λέρου στην Αγία Μαρίνα.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου το πρωί στον ίδιο χώρο οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη χαρά  να παρακολουθήσουν την παράσταση κουκλοθεάτρου «Φεγγαρόσουπα» (κυκλοφορεί σε βιβλίο και Cd) από το Θέατρο Κούκλας Κοκου-Μουκλό (http://www.youtube.com/watch?v=Ytb_NU21xRY&feature=player_embedded). Η ομάδα που  ιδρύθηκε το 2003 από τις κουκλοπαίκτριες Βάσω Γιαρένη και Ηρώ Θεοδώρου φιλοδοξεί  διαμέσου της παράστασης να  δώσει στα παιδιά το ερέθισμα να σκεφτούν ότι η μοναδικότητα του καθενός είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός!

Μετά το τέλος της παράστασης τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε εργαστήρι κατασκευής κούκλας.

Το απόγευμα της Κυριακής στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο στο Λακκί μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βραβευμένου παιδικού βιβλίου της Εύης Γεροκώστα «Αστέρια στον πάτο της λίμνης». Το βιβλίο βραβεύτηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου», 2012.

Η Εύη συνάντησε τον Ασιρού και ταξίδεψε μαζί του πάνω σ’ ένα αστέρι. Μέχρι να γυρίσουν πίσω, της διηγήθηκε την ιστορία του κι εκείνη του υποσχέθηκε ότι, με τη σειρά της, θα μοιράζεται αυτή την ιστορία με μικρούς και μεγάλους.

 

Κι αν δεν βρείτε ένα αστέρι να σας φέρει μέχρι εκεί, μην ανησυχείτε. 
Σίγουρα θα βρείτε ένα για να σας γυρίσει πίσω…
 

 

Οργάνωση: Δ.Ο.ΠΑΙ.Σ.Α.Π. Λέρου
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ και στις 4 εκδηλώσεις 

 

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ