back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Λέρος στην 52η Διεθνή Έκθεση BOOT

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΗ Λέρος στην 52η Διεθνή Έκθεση BOOT

Δυναμικό παρόν έδωσε η Καταδυτική Κοινότητα των  Νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Διεθνή Έκθεση BOOT 2020  στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Η 52η Διεθνής  Έκθεση  BOOT ασχολείται  με όλο το φάσμα της θαλάσσιας αναψυχής ,με σκάφη  όλων των κατηγοριών ,τα θαλάσσια σπορ καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες γύρω από αυτά .

Έλαβε χώρα  από τις 18 έως και τις  26 Ιανουαρίου στον εκθεσιακό χώρο της πόλης. Φέτος αναρριχήθηκε και πάλι, με εκθέτες  που έφτασαν αριθμό  ρεκόρ –  σχεδόν 2.000 από 73 χώρες- και σύνολο επισκεπτών  250.000 από 90 χώρες, με το  3% των επισκεπτών να είναι εκπρόσωποι τύπου .

Η Βoot 2020 φαίνεται λοιπόν να ξεπέρασε τις προσδοκίες και παρουσίασε , μεταξύ άλλων,  τη μεγαλύτερη έκθεση κατάδυσης στον κόσμο στις αίθουσες 11 και 12.

Το περίπτερο του ΕΟΤ, με συνεκθέτη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  στελεχώθηκε από επαγγελματίες κατάδυσης, από έντεκα νησιά .Την Λέρο εκπροσώπησε για μία ακόμα χρονιά το Καταδυτικό Κέντρο του νησιού Υδρόβιος .

Το καταδυτικό κέντρο Υδρόβιος, και φυσικά τα νησιά της Περιφέρειας που έχουν επενδύσει και πιστεύουν  στο εξαιρετικό προϊόν της κατάδυσης, εξακολουθούν κάθε χρόνο να διεκδικούν την παρουσία τους στην συγκεκριμένη έκθεση, , καθώς  το 26% των επισκεπτών στην Βoot είναι δύτες ή ενδιαφέρονται για καταδύσεις σε διάσημους αλλά και ανερχόμενους προορισμούς.

Η Λέρος, έπειτα από πολυετή προσπάθεια, έχοντας κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλων Tour Operators  για αυτό που μπορεί ως εμπειρία και ποιότητα να προσφέρει , συμμετείχε προτείνοντας  δύο πακέτα καταδυτικών διακοπών τα οποία προωθούνταν παράλληλα σε πολλαπλά περίπτερα και αίθουσες. Τα πρωτότυπα πακέτα εναλλακτικών  διακοπών ήταν,  ένα αποκλειστικά για την Λέρο ,και ένα, για το σύμπλεγμα των νησιών, Κάλυμνο-Λειψούς-Πάτμο-Λέρο με επίκεντρο την Λέρο . Τα αποτελέσματα της παρουσίας μας και των επί τόπου συνεντεύξεων, μέχρι στιγμής είναι ιδιαιτέρα θετικά  από τις κρατήσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε, και να υπερηφανευθούμε γι’αυτό, πως οι Tour Operators και οι εταιρείες ναύλωσης διαφήμιζαν την Λέρο ως τον τρίτο καλύτερο καταδυτικό προορισμό στον κόσμο εξαιτίας της ιστορίας των ναυαγίων της και της αυθεντικότητας τους.

Μεγάλος λόγος γίνεται επίσης για το νησί μας, όσων αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό γενικότερα. Αρχικά ,και κυρίως, εξαιτίας της ποικιλομορφίας και ασφάλειας  των  λιμανιών του, και έπειτα από τις αναπτυσσόμενες εγκαταστάσεις μαρινών και υπηρεσιών που έχουν αναπτυχθεί στο νησί, η Λέρος είναι πλέον ένα δυνατό στίγμα στον ιστιοπλοϊκό και τον καταδυτικό χάρτη της Ευρώπης.

Η επιτυχημένη παρουσία είναι αποτέλεσμα:

  • της επιμονής και οικονομικά επώδυνης προσπάθειας των καταδυτικών κέντρων της Περιφέρειας μας να διεκδικούν παρουσία, ακρόαση και συμμάχους στο στοίχημα ανάδυσης της κατάδυσης στην περιοχή αλλά και στη χώρα,
  • στην εμπιστοσύνη που έχουν δείξει οι Δήμοι των νησιών στον χρησμό επαγγελματιών της κατάδυσης ως εκπροσώπους των νησιών τους στην έκθεση,
  • στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τον δρόμο που ανοίγει στους επαγγελματίες, εξασφαλίζοντας τους περίπτερο στην συγκεκριμένη έκθεση και προβάλλοντας την καταδυτική δραστηριότητα σε όλες τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει και
  • στην πολιτεία, που μέσω του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού, ανέδειξε την κατάδυση ως ανερχόμενη μορφή εναλλακτικού τουρισμού.

Ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στο προϊόν αλλά και στους επαγγελματίες οφείλουμε να αναφέρουμε, έδειξε το γραφείο του ΕΟΤ στην Φρανκφούρτη που είναι και ο κύριος εκθέτης που μας φιλοξένησε στο περίπτερο του.

Η καταδυτική κοινότητα των νησιών που βρίσκονται στην συνοριογραμμή της ανατολικής χώρας, έχοντας να αντιμετωπίσουν την  μικρή τουριστική περίοδο, την κακή ακτοπλοϊκή σύνδεση, τα λιγοστά αεροπορικά δρομολόγια και τις προσφυγικές ροές, κοιτάζουν μπροστά, οραματίζονται για τον τόπο τους και εξακολουθούν να διεκδικούν την ανάπτυξη του και της διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ