back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαμβάνονται μέτρα υπέρ του Νοσοκομείου της Λέρου!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛαμβάνονται μέτρα υπέρ του Νοσοκομείου της Λέρου!

Στην Αθήνα και στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης βρέθηκε προχθές αργά το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Κος Χαράλαμπος Κόκκινος όπου είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας για θέματα υποδομών υγείας στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και για την πορεία των σχετικών έργων. Επίσης οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη του Υπουργού στις 25 και 26 Ιουλίου στην Νάξο και τη Σύρο, όπου θα θεμελιώσει τις νοσοκομειακές μονάδες που θα ανεγερθούν στα νησιά αυτά, οι οποίες χρηματοδοτούνται μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικά για τα θέματα υγείας  του Νομού Δωδεκανήσου, με δεδομένο ότι είχε ήδη προηγηθεί σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση του Υπουργού με τον Νομάρχη Δωδεκανήσου και εκπροσώπους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει ή προγραμματίζονται να γίνουν για την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών και Υποδομών υγείας του Νομού. Επίσης  ως προς τη λειτουργία του Πλωτού Πολυιατρείου  «Δελφίνι της Ζωής και της Ελπίδας» ο Υπουργός στηρίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του ενώ εξετάζεται και η αγορά νέας τέτοιας μονάδας.

Πιο συγκεκριμένα για τις ενέργειες για τη βελτίωση των υποδομών υγείας του νησιού της Λέρου ο  Υπουργός παρέθεσε τα ακόλουθα :

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ – ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΕΡΟΥ
Τροποποίηση Οργανισμού, ένταξη Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με παράλληλη σύσταση θέσης κλάδου γιατρών ΕΣΥ για τη λειτουργία της.
Προσλήψεις:

  1. Για 8 / μηνα : 8 θέσεις Κέντρο Υγείας Λέρου και 3 θέσεις Κέντρο Υγείας Πάτμου
  2. Μέσα από το πρόγραμμα STAGE : 20 θέσεις
  3. Προχωρούμε στην κατανομή 15 κενών οργανικών θέσεων μονίμου προσωπικού νοσηλευτικής.
  4. Για Ιατρούς κλάδου ΕΣΥ έχει εγκριθεί η προκήρυξη 1 θέσεως διευθυντού Χειρουργικής.
  5. Επικουρικοί: έχει εγκριθεί η πρόσληψη 3 επικουρικών (Χειρουργικής, Γενικής Ιατρικής ΚΥ Πάτμου, Παιδιατρικής – ΚΥ Πάτμου)
  6. Έχουν εγκριθεί οι παρατάσεις 5 ειδικευομένων ιατρών

Δημοκρατική

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ