back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΛΕΙΨΟΙ: Ανοικτή επιστολή του Ιατρού των Λειψών προς τον Εισαγγελέα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΙΨΟΙ: Ανοικτή επιστολή του Ιατρού των Λειψών προς τον Εισαγγελέα

Την ώρα που οι λαθρομετανάστες αλωνίζουν και προγραμματίζεται να ξοδευτούν …μερικά εκατομμύρια ευρώ για τη στέγαση, τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, σε Κέντρα Υποδοχής (ακόμα και στη Ρόδο!) οι κάτοικοι των μικρών νησιών μας παραμένουν ξεχασμένοι και από όλους εγκαταλειμμένοι στο έλεος του Θεού!

Χωρίς φάρμακα και υγειονομικό υλικό, από τα οποία εξαρτάται η ίδια η ζωή τους, βρίσκονται κάθε μέρα αντικριστά με τον ίδιο το θάνατο!

Η κραυγή απόγνωσης έρχεται από το γιατρό των Λειψών ο οποίος με ανοιχτή επιστολή του ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα – πού καταντήσαμε, αλήθεια.

Ο γιατρός επισημαίνει στην ανοιχτή επιστολή του, ότι μας τελείωσαν οι ελεημοσύνες Συλλόγων, Σωματείων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και τώρα δεν ξέρουμε τί θα κάνουμε. Οι κάτοικοι του νησιού, μαζί και τα παιδιά, κινδυνεύουν – έρχεται και χειμώνας! Αλλά, τονίζει ο γιατρός, είναι δυνατόν η ζωή των ακριτών να εξαρτάται από φιλανθρωπίες και ελεημοσύνες; Το κράτος πού είναι; Πού βρίσκονται και τί κάνουν οι υπεύθυνοι; – αναρωτιέται.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στην ανοιχτή επιστολή του προς τον εισαγγελέα (άραγε θα πιάσει τόπο;) ο γιατρός των Λειψών αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Εισαγγελέα σας αναφέρω ότι η κατάσταση στον τομέα της υγείας στο νησί των Λειψών βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο για την ασφάλεια της ζωής των κατοίκων του νησιού.

Ελλείψεις υγειονομικού υλικού , φαρμάκων ,τόσο στο Ιατρείο ,όσο και στο μοναδικό ιδιωτικό Φαρμακείο του νησιού . Φάρμακα που ορισμένα από αυτά είναι αναντικατάστατα και απολύτως απαραίτητα .

Με αποτέλεσμα, να δυσχεραίνεται το ιατρικό έργο και να κινδυνεύει η υγεία και η ζωή των ασθενών .
Έως τώρα με την βοήθεια διαφόρων κοινωφελών οργανώσεων μη κυβερνητικών μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε στο ιατρικό μας έργο . Όμως επειδή , κατά την γνώμη μου ,είναι απαράδεχτο η υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των ποιο φτωχών να εξαρτάται από την “φιλευσπλαχνία ” και τα “φιλοδωρήματα ” των κάθε λογής Μ.Κ.Ο. απαράδεχτο και τραγικό οι εργάτες, αγρότες, ψαράδες, υπάλληλοι , συνταξιούχοι ,παιδιά ,γυναίκες αυτοί που έχουν δημιουργήσει ότι “βλέπουμε μπροστά μας ” να περιμένουν την ” φιλευσπλαχνία ” της κάθε Μ.Κ.Ο. για να φροντίσει για την υγεία τους . Και η κατάσταση βαίνει επί το χείριστον .

Ένα άλλο πρόβλημα ,το οποίο ήδη έχει αναφερθεί γραπτώς στην εισαγγελία της Κω , είναι το γεγονός ότι οι ιατροί του νοσοκομείου της Λέρου στο οποίο ανήκει το περιφερειακό Ιατρείο Λειψών δεν έχουν πληρωθεί εφημερίες δεδουλευμένες κανενός μηνός του τρέχοντος έτους , το έτος τελειώνει και οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι Έχουμε απλήρωτη εργασία , σε αρκετές των περιπτώσεων πάνω από έτος, διότι σε μερικούς ιατρούς οφείλονται εφημερίες δεδουλευμένες από το προηγούμενο έτος.

Κατά την γνώμη μου , η εισαγγελία , ως εκπρόσωπος της δικαιοσύνης έχει καθήκον να επιληφθεί των θεμάτων.

Το Σύνταγμά μας διακηρύσσει πως η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, πως οι δικαστές είναι ισόβιοι και κρίνουν με μόνο οδηγό τη συνείδησή τους και πως οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Ο καθένας όμως γνωρίζει πολύ καλά πως όλα αυτά ποτέ δεν υλοποιήθηκαν έστω και μερικά.

Καλώ την εισαγγελία Κω η οποιαδήποτε άλλη να διαψεύσει τον κανόνα.

Γιατί, γράφοντας την προσωπική μου γνώμη, η δικαιοσύνη είναι αλυσοδεμένη .

Τα δεσμά της όμως είναι τόσο δυσδιάκριτα, που και οι ίδιοι οι δικαστές δυσκολεύονται να τα αντιληφθούν. Έτσι, ενώ είναι μια σημαντική παράμετρος στην ταξική λειτουργία της Δικαιοσύνης, έχουν την αυταπάτη, κρίνοντας από την προσωπική τους εντιμότητα, πως εκτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους.

Όμως τα λαϊκά στρώματα έχουν ανάγκη , σαν την έρημο το νερό , την ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης .

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ 
ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΕΠ. Α 
Π.Π.Ι. ΛΕΙΨΩΝ»

rodosalarm.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ