back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο

Η αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊου κάνει επιτακτική την ανάγκη να μείνουμε όσο περισσότερο γίνεται στο σπίτι. Η συνεχής και ταχεία εξάπλωση του έχει μεταβάλει τόσο την καθημερινότητα του επιχειρηματικού κόσμου όσο και των κατοίκων του νησιού μας.

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λέρου αναγνωρίζει ότι προτεραιότητα έχει η υγεία του προσωπικού μας, των πελατών μας και των οικογενειών μας. Οφείλουμε λοιπόν να λάβουμε ενεργά μέρος στην προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού. Η υγεία και το κοινό καλό είναι πέρα και πάνω από όλα. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λέρου, καλεί του επαγγελματίες να σεβαστούν την κρίσιμη κατάσταση και να μην προβούν σε καμία επιπόλαια κίνηση εις βάρος των επιχειρηματιών συναδέλφων αλλά και των εργαζομένων τους. Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να τηρούν πιστά τις αποφάσεις και ανακοινώσεις της Γενικής Κυβέρνησης και του Δήμου μας. 

Επίσης, καθώς έχουμε λάβει πολλά ερωτήματα, ενημερώνουμε πως ο Εμπορικός Σύλλογος δεν μπορεί να υποχρεώσει καμία επιχείρηση να κλείσει το κατάστημα της καθώς δεν έχει από το νόμο τέτοια αρμοδιότητα. Αν θα συμβεί κάτι τέτοιο θα υπάρξει ανακοίνωση από το αρμόδιο υπουργείο. 

Βεβαίως είναι δικαίωμα του κάθε συναδέλφου να κλείσει το κατάστημα του ή να επιλέξει μειωμένο ωράριο λειτουργίας.

Παρακαλούνται οι επιχειρηματίες που θα επιλέξουν να κλείσουν ή να λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο λειτουργίας, να σεβαστούν τον καταναλωτή και να προχωρήσουν σε ανακοίνωση χρησιμοποιώντας τα μέσα της επιχείρησης τους. Ας μείνουμε όλοι ψύχραιμοι, ενωμένοι και αλληλέγγυοι.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα, σεβασμό και κοινή γραμμή αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, ώστε να βγούμε όσο το δυνατόν πιο «ανώδυνα» από την κρίση αυτή. 

Για οποιαδήποτε εξέλιξη ο Εμπορικός Σύλλογος θα ενημερώσει τα μέλη του άμεσα.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ