back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λέρος: Ανακοίνωση εορτασμού Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου και 76ης Επετείου Καταβυθίσεως του Α/Τ “Β. Όλγα” στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Λακκίου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Ανακοίνωση εορτασμού Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου και 76ης Επετείου Καταβυθίσεως του Α/Τ "Β. Όλγα" στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Λακκίου

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και παράλληλα τιμάται η 76η επέτειος βυθίσεως του ένδοξου Α/Τ “Β. ΟΛΓΑ”.

Το εσπέρας της Τετάρτης 25/9 και ώρα 6ην απογευματινή, θα μεταφερθεί με πομπή, από την Ιερά Μονή της Παναγίας του Κάστρου Λέρου, η θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, και θα τεθεί σε προσκύνηση των πιστών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λακκίου Λέρου,  όπου και θα τελεστεί, ο κατ’ έτος Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου.

Τήν πρωΐαν της Πέμπτης 26/9 και ώρα 7:00΄, θα τελεστεί ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο, και εν συνεχεία ώρα 10:30΄π.μ., θα ψαλεί η Επίσημος Δοξολογία, βάσει του προγράμματος της ΥΝΤΕΛ, διά την 76η επέτειο καταβύθισης του ένδοξου Α/Τ «Βασίλισσα Όλγα», και θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ του Κυβερνήτου, Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Ναυτών, των εν θαλάσση ηρωϊκώς πεσόντων υπέρ Πατρίδος, κατά την αποφράδα εκείνη ημέρα της 26ης Σεπτεμβρίου 1943.

Παρακαλούνται οι ευσεβείς συμπατριώτες μας όπως προσέλθουν στην Ιερά Πανήγυρη και στις εκδηλώσεις της επετείου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ