Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή του ΧΑΔΑ, στο Τσίγγουνα Λέρου, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μηχανήματα και υδροφόρες του Δήμου Λέρου, καθώς και πολλοί εθελοντές που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς.

Επίσης αναμένονται πυροσβέστες και ελικόπτερο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κω, ενώ στο σημείο βρίσκεται ως επικεφαλής ο Δήμαρχος Λέρου, Τιμόθεος Κωττάκης.

Για το θέμα, ο Δήμαρχος Λέρου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Παρακαλούμε να αποφεύγετε τις ασκοπες μετακινήσεις στο παραλιακό μέτωπο Λακκιου Ξηροκάμπου. Η φωτιά που έχει προκληθεί στον Τσίγγουνα είναι εκτός ελέγχου κι έχουμε ζητήσει εναέρια βοήθεια. Ο δρόμος πρέπει να είναι διαθέσιμος για τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα και τους εθελοντές.”