back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Απάντηση κ. Γιάννη Σιφουνιού στον Δήμαρχο κ. Κόλια

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Απάντηση κ. Γιάννη Σιφουνιού στον Δήμαρχο κ. Κόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Όταν ο κλόουν βγει στη σκηνή, η προσπάθεια του να ερμηνεύσει τον ρόλο του με σοβαρότητα, μόνο γέλιο προκαλεί.

Να ευχαριστήσω λοιπόν και εγώ με την σειρά τον κύριο Δήμαρχο, για την τιμή που μας έκανε να παρευρεθεί στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Έμαθε ότι αποχωρώ λόγω συνταξιοδότησης, και ως άλλος πορθητής, πήρε το ασκέρι του και ήρθε να αλώσει την πόλη.

Στο χωριό μου λένε «θέλει η πουτάνα να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει!»

Είναι γνωστό Δήμαρχε, ότι δεν θέλεις ανεξάρτητα σωματεία και συλλόγους που εκφράζουν μια διαφορετική κουλτούρα από τη δική σου.

Κράτα όμως και λίγο τα προσχήματα.

Και ας υποθέσουμε ότι αυτό που δεν μπόρεσες να κάνεις όσο ήμουν πρόεδρος στον σύλλογο, θα το καταφέρεις τώρα με την αποχώρηση μου.

Και έστω ότι εκλέγεις ένα φερέφωνο της αρεσκείας σου για πρόεδρο στον Εμπορικό Σύλλογο , που δεν θα σου φέρνει αντίρρηση και θα συμφωνεί πάντα με τις θεϊκές σου αποφάσεις.

Αλήθεια τι θα έχεις κερδίσει;

Τα προβλήματα δήμαρχε δεν είναι στους συλλόγους τους νησιού. Αυτοί,  και μπορούν,  και ξέρουν καλύτερα από εσένα ποια είναι τα καθήκοντα τους. Τα προβλήματα ,δήμαρχε, είναι έξω, και είναι μεγάλα , και με αυτά πρέπει να ασχοληθείς. Το νησί βουλιάζει και εσύ παίζεις με τα κουβαδάκια σου!

Για άλλη μια φορά διασυρόμαστε παγκοσμίως, και ότι προσπάθεια έγινε τα τελευταία χρόνια για ανάπτυξη και προβολή πετάχτηκε στα σκουπίδια.

Ας απαντήσω όμως και στα πρακτικά θέματα του δελτίου τύπου που εξέδωσες εχθές ΑΜΕΣΩΣ μετά το τέλος της Γενικής συνέλευσης ( Θεέ  μου,  τι αντανακλαστικά…! ) .

Να σου εξηγήσω λοιπόν και γραπτώς ότι δεν κατάλαβες από τον απολογισμό μου στον σύλλογο (που όλοι οι υπόλοιποι παρόντες κατάλαβαν).

Είπα ότι το γραφείο του επιμελητηρίου έκλεισε διότι το επιμελητήριο αδυνατεί με τον νέο επιμελητηριακό νόμο να το στηρίξει οικονομικά. Με απόφαση του επιμελητηρίου άνοιξε, με απόφαση του επιμελητηρίου έκλεισε. Και βέβαια δήμαρχε, δεν θα μπορούσαμε σε αυτό το γραφείο που δεν λειτουργεί να συνεχίσουμε να πληρώνουμε πάγια, ΟΤΕ και ίντερνετ, ξοδεύοντας άσκοπα λεφτά του συλλόγου , γι’αυτό και τα κλείσαμε.

Ο Εμπορικός Σύλλογος δήμαρχε, είναι άλλος φορέας, αυτόνομος, που λειτουργούσε και πριν ανοίξει το γραφείο του επιμελητηρίου, και ελπίζω να συνεχίσει να λειτουργεί για πολλά ακόμα χρόνια γιατί είναι χρήσιμο εργαλείο στην επιχειρηματική κοινότητα του νησιού.

Ο Εμπορικός Σύλλογος, όπως είπα στον απολογισμό μου, δεν έχει χρέη! Είναι όλα πληρωμένα και έχουν προπληρωθεί και όλα τα ενοίκια μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2020!

Επίσης είπα πως φεύγοντας αφήνω προίκα στο νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από τις νέες εκλογές, περίπου 30.000 ευρώ, αρκετά χρήματα για να λειτουργήσει για τα επόμενα 4-5 χρόνια ο σύλλογος , καλύπτοντας τις ανάγκες του και πληρώνοντας το ενοίκιο του χώρου!

Η προσπάθεια σου να μειώσεις την προσφορά την δική μου και των συνεργατών μου στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, μόνο θλίψη μας δημιουργεί.

Προσωπικά δεν αξίζεις ούτε να θυμώσω μαζί σου.

Όσο για την προσφορά μου, ακόμα και τώρα που αποχωρώ, φρόντισα να γίνουν σεμινάρια πιστοποίησης ΕΦΕΤ πριν από μια εβδομάδα , τα οποία παρακολούθησαν και θα πιστοποιηθούν 112 επιχειρήσεις και εργαζόμενοι στη  εστίαση. Φρόντισα να τους εφοδιάσω με ένα υποχρεωτικό προσόν που απαιτείται για να συνεχίσουν και να νομιμοποιήσουν την επιχείρηση τους.

Επίσης να σε ενημερώσω πως σε λίγες ημέρες ξεκινάνε σεμινάρια πιστοποίησης Τεχνικού Ασφαλείας σε 85 επιχειρήσεις του νησιού.

 Όπως βλέπεις λοιπόν, μπορώ και εργάζομαι χωρίς την παρέμβαση και βοήθεια σου μέχρι και την τελευταία ημέρα παρουσίας μου στον σύλλογο για τους επιχειρηματίες και συναδέλφους οι οποίοι τόσα χρόνια με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους. 

Δεν θα ξανασχοληθώ μαζί σου δήμαρχε.

Η ζωή έχει πολύ μπλε και η παρουσία σου γκριζάρει το τοπίο. 


Σιφουνιός Ιωάννης

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ