back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης “Ελπίδα για τη Λέρο”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης "Ελπίδα για τη Λέρο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Μετά και τις τελευταίες αυθαίρετες κοπές – κλαδέματα δέντρων ενημερώνουμε τους πολίτες του νησιού ότι με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δήμο Λέρου, έχει συγκροτηθεί “Επιτροπή Πρασίνου”, στην οποία συμμετέχουμε με ένα μέλος. Από το 2014, το μέλος της Παράταξής μας, έχει κληθεί στην “Επιτροπή Πρασίνου”, μία και μοναδική φορά. Συνεπώς οποιαδήποτε κοπή ή κλάδεμα δέντρου, που δεν έχει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Επιτροπής Πρασίνου είναι παντελώς αυθαίρετη!!!

Τρία πεύκα στη Μερικιά το 2014, ένα πεύκο στο Λακκί το 2014 και ένας ευκάλυπτος στην Καμάρα το 2015, είναι κάποια από τα δέντρα που κόπηκαν, εντελώς αυθαίρετα και αδικαιολόγητα. Τελευταία «θύματα» οι ευκάλυπτοι του Λακκιού και ένα πεύκο στη Μερικιά!!!!

Η καταπάτηση και έλλειψη σεβασμού των θεσμοθετημένων οργάνων και των Επιτροπών, αποτελεί μια συνήθη τακτική της Δημοτικής Αρχής αυτού του τόπου.

Οι λόγοι της συστηματικής καταπάτησης των θεσμών, από τη Δημοτική Αρχή είναι πλέον προφανείς, στον καθένα.  

Όσες φορές σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου θίξαμε το θέμα και προσπαθήσαμε να πάρουμε απαντήσεις για αυτές τις αυθαιρεσίες, δεχτήκαμε υβριστικές επιθέσεις και προσχηματικές δικαιολογίες, που άγγιζαν τα όρια του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας και που δεν έπεισαν κανέναν. Η προσπάθειά μας να αντιδράσουμε και να υπερασπιστούμε το πράσινο του νησιού δεν έχει καταφέρει να βρει συμμάχους. Σε αντίθεση με τη Δημοτική Αρχή του τόπου, που έχει σύμμαχο το γραφειοκρατικό κράτος και μια δημόσια διοίκηση, που αρνείται πεισματικά να λειτουργήσει ελεγκτικά και κατασταλτικά.

Είναι επείγον να προστατευθεί το πράσινο. Οι προσπάθειες καταστροφής του φυσικού τοπίου και του περιβάλλοντος εν γένει -με οποιαδήποτε μορφή αυτές παίρνουν- πρέπει να μας βρίσκουν όλους αντιμέτωπους και να εμποδίζονται με κάθε τρόπο.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ