back to top
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Λέρος: Εισήγηση και προτάσεις Γιάννη Σοροκάκη ως προς την αντιμετώπιση και επίλυση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Εισήγηση και προτάσεις Γιάννη Σοροκάκη ως προς την αντιμετώπιση και επίλυση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σύμφωνα με την έκτακτη συνεδρίαση για το μείζον πρόβλημα του μεταναστευτικού/προσφυγικού που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα του ΔΣ, μετά από προτροπή και πρόταση της παράταξης μας, για όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν ζωντανά την συνεδρίαση και παραμένοντας πιστοί στις αρχές και τις αξίες που υποστηρίζουμε εξ αρχής ως παράταξη, επιθυμούμε να δηλώσουμε τα εξής:

● Λέμε ΟΧΙ Στην αύξηση και επέκταση δομών στην περιοχή των Λεπίδων και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του νησιού.

● Λέμε ΝΑΙ στην άμεση αποσυμφόρηση, ώστε να διαμορφωθεί το 2% που πρέπει να ισχύει ανάλογα με τον πληθυσμό του κάθε τόπου.

● Ζητάμε μεγαλύτερη ενίσχυση των υπηρεσιών και αύξηση προσωπικού για αποδοτικότερη αστυνόμευση και ασφάλεια του τόπου.

● Προτροπή κινητοποιήσεων όλων των κατοίκων, τοπικών φορέων και Δημοτικής Αρχής, σε συνεργασία με τους άλλους πέντε Δήμους που αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

● Σύσταση επιτροπής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού με συμμετοχή της αντιπολίτευσης και των τοπικών φορέων.

● Ζητάμε στήριξη συμπαράστασης των επαγγελματικών φορέων μέσω ψηφισμάτων.

● Απαιτούμε αποστολή εγγράφου στον εισαγγελέα για άμεσο έλεγχο και εξέταση των συνθηκών διαβίωσης του νοσοκομείου και ψυχιατρείου καθώς και την οριοθέτηση του νοσοκομειακού χώρου σε σχέση με το κέντρο μεταναστών.

● Αναφέρουμε ότι ΔΕΝ επιδιώκουμε ΚΑΜΙΑ συνεργασία με ΜΚΟ/ άλλους φορείς ή κυβέρνηση με οποιοδήποτε αντάλλαγμα.

Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε μόνο μέσα στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής δράσης και του περιορισμού του αριθμού των μεταναστων/ προσφύγων που υπάρχουν στο νησί.

Τέλος δηλώνουμε παρουσία και συμβολή σε οποιαδήποτε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου μας, ως προς τις ενέργειες/ κινητοποιήσεις που πρέπει να υλοποιηθούν για την αντιμετώπιση αυτού του μείζονος προβλήματος.


Ο Επικεφαλής της παράταξης

“Λέρος-Το Μέλλον Σου Ανήκει”

Δημοτικός Σύμβουλος

Γιάννης Σοροκάκης

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ