back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΝΗΣΙ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΝΗΣΙ

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας ενημερώνει τους κατοίκους της Λέρου για τα κάτωθι:

1. Από την 06.00 μέχρι και την 18.00 της Δευτέρας 1ης Ιουνίου, το νησί επλήγη από δυνατή βροχόπτωση.
2. Αποτέλεσμα της βροχόπτωσης ηταν οι εκτεταμένες ζημιές σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου, με υπερχείλιση ρεμάτων, ζημιές σε εμπορικά καταστήματα και οικίες καθώς και σε κτιριακές υποδομές του Δήμου Λέρου.
3. Την 16.00 ο Δήμαρχος Λέρου απέστειλε αίτημα στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου καθώς και στον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας όπως κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
4. Την 17.00 ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με έγγραφό του ζήτησε αρμοδίως όπως κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
5. Τη δεδομένη χρονική στιγμή η κατάσταση στο νησί αξιολογείται από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που θα ακολουθηθούν.
6. Ο Δήμος Λέρου θα αποστείλει αίτημα προς τον Υπουργό Εσωτερικών για έκτακτη επιχορήγηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί.
6. Παρακαλούνται οι πολίτες που επλήγησαν από τη θεομηνία να δηλώνουν τις ζημιές από τις πληγείσες κατοικίες στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου κρατώντας αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων.
7. Για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη συνδρομής οι πολίτες μπορούν να καλούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Τεχνική Υπηρεσία: 22470.22937
Γραφείο Δημάρχου: 22473.60200

Αντιδήμαρχος Λέρου: 6937032241

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ