back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Επίσκεψη αντιπροσωπείας του αδελφοποιημένου Δήμου Άσχαϊμ Γερμανίας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Επίσκεψη αντιπροσωπείας του αδελφοποιημένου Δήμου Άσχαϊμ Γερμανίας

Στο πλαίσιο ανταλλαγής επισκέψεων των αδελφοποιημένων Δήμων Λέρου και Ασχάϊμ Γερμανίας, αφίχθησαν στο νησί της Λέρου για επτά ημέρες, ομάδα 25 περίπου δημοτών του Δήμου Ασχάϊμ Γερμανίας, συνοδευόμενοι από τον τέως Δήμαρχό τους.

Στην Λέρο αφίχθησαν την Κυριακή 18/6/2017 με το Καταμαράν, μέσω αεροπορικής πτήσης από Κω, ενώ στο λιμάνι τους υπεδέχθη ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Λέρου.

Στο πλαίσιο εθιμοτυπικών επισκέψεων, το πρωΐ της Τρίτης 20/6, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Γερμανικό μνημείο στο Λακκί.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου τους υπεδέχθη ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, ο οποίος τους καλωσόρισε, και τους ευχήθηκε καλή παραμονή στο νησί της Λέρου, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε με το καταμαράν της γραμμής για υπηρεσιακούς λόγους.

Ο Θεοφ. Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Νικόδημος, εκ μέρους του Μητροπολίτου, συνέχισαν την φιλοξενία και την ξενάγηση στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου, όπου στο τέλος παρετέθη μικρά δεξίωση.

Κατόπιν, οι επισκέπτες μας ξεναγήθηκαν στην Ιερά Μονή των Αγίων Αγγέλων και στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου.

Τις υπόλοιπες ημέρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα, επισκέφτηκαν και περιηγήθηκαν σε πολλά αξιοθέατα της Λέρου (μουσεία, τοποθεσίες, κλπ), αλλά και γειτονικά νησιά όπως την νήσο Πάτμο, του Αρκιούς, τα Ασπρονήσια, τους Λειψούς, κ.α.

Οι επισκέπτες του Δήμου Ασχάϊμ αναχώρησαν από τη Λέρο το Σάββατο 24/6/2017. 

Επιμέλεια-Φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ