back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης της Δημοτικής Συμβούλου Καστή Μαρίας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Η επιστολή ανεξαρτητοποίησης της Δημοτικής Συμβούλου Καστή Μαρίας

Επιστολή ανεξαρτητοποίησης από το συνδυασμό «Λέρος με όραμα και σχέδιο για όλους», εξέδωσε η Δημοτική Σύμβουλος Καστή Μαρία, αναφέροντας τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Αναλυτικά η επιστολή:


Δελτίο Τύπου, 18 Απριλίου 2016

ΚΑΣΤΗ ΜΑΡΙΑ του ΝΙΚΗΤΑ-ΜΑΡΑΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Θέμα: Ανεξαρτητοποίηση απ τη δημοτική παράταξη «Λέρος με όραμα και σχέδιο για όλους».

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως και αφότου κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια συνεννόησης και συνεργασίας, εξαντλώντας κάθε όριο που μου επιβάλλει η ηθική μου, αποφάσισα σήμερα να δηλώσω στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, την ανεξαρτητοποίησή μου από την δημοτική παράταξη «Λέρος με όραμα και σχέδιο για όλους».

Οι απόψεις μου πλέον δεν ταυτίζονται με τον τρόπο προσέγγισης, διαχείρισης και επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων, που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που επιβάλλει να ακολουθήσω την επιλογή της ανεξαρτητοποίησης.

Οι διαφωνίες μου με τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του τόπου οξύνθηκαν μετά τα πρόσφατα γεγονότα που απασχόλησαν και κατ’ ουσίαν τάραξαν την κοινή γνώμη. Δυστυχώς ποτέ δεν εισακούστηκαν οι ενστάσεις και ανησυχίες μου σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία της Λέρου αλλά στον αντίποδα επιβαλλόταν καθολική και απόλυτη παραταξιακή συστράτευση.

H έκφραση αντίθετης άποψης αποδοκιμάζονταν έντονα από κάποια μέλη της παράταξης, που έφθαναν στο σημείο κάποιες φορές να καταλογίσουν σε βάρος μου υποκινούμενες συμπεριφορές, με αποτέλεσμα να με καταστήσουν «ξένο σώμα» στην παράταξη αυτή.

Σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνω τις προσπάθειες και το θετικό έργο του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.

Ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, πλέον, δεν θα διστάσω να υπερψηφίζω και να στηρίζω θετικές ενέργειες και δράσεις της δημοτικής αρχής.

Δεν είναι αυτοσκοπός μου να ταχθώ απέναντι σε κανέναν και κυρίως απέναντι στην Δημοτική αρχή.

Σκοπός με την ανεξαρτητοποίηση μου είναι να εξαλείψω τις ενδοπαραταξιακές συγκρούσεις που προκαλούνταν εξαιτίας της διαφορετικής αντίληψης που διατηρούσα, και εξακολουθώ να διατηρώ, για ορισμένα πράγματα.

Καθιστώ γνωστό σε όλους ότι από τη θέση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια και με παρρησία τις απόψεις μου, να στηρίζω ιδέες και δράσεις που θεωρώ σωστές, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω προτάσεις και να προσπαθώ και να συμβάλλω για το καλό του νησιού μας και τα συμφέροντα των Λεριών, όλων όσων δια της ψήφου τους, μου προσέφεραν την δημοκρατική νομιμοποίηση της εκπροσώπησής τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ