back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Η ασφάλεια του νησιού στα χέρια της τύχης;

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Η ασφάλεια του νησιού στα χέρια της τύχης;

Κύριοι,

Ως κάτοικος της Λέρου τα τελευταία χρόνια, ενεργός πολίτης και ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές νιώθω την ανάγκη μέσω της κοινωνικής δικτύωσης να έλθω σε επαφή μαζί σας.

Το τελευταίο καιρό καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό που ταλανίζει την Λέρο. Μόνη στήριξη για τον Λεριό είναι η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αντιμετωπίσει ενωμένα την κατάσταση.

Ζήσαμε όμως ένα απρόοπτο γεγονός στο νησί παρόμοιο της μεγάλης πυρκαγιάς του καλοκαιριού στο δάσος της Μερικιάς, μόνο που εκεί,δεν ήταν κατοικούμενη περιοχή,είδαμε φλόγες να καταστρέφουν το δάσος, ενώ χθες εντός πόλεως και εντος του λιμένα της Αγίας Μαρίνας ειδαμε να κατεστρέφονται από φωτιά δυο ντόπιεςεπιχειρήσεις.

Ευτυχώς χωρίς ανθρώπινα θύματα. Η φωτιά αυτή κατέδειξε με τον πιο εμφαντικό τρόπο τους, έναν από τους κινδύνους πού καθημερινά μας απειλούν.

Φωτιά πού έκανε στάχτη και κατέκαψε ένα ιστορικό κτίριο της Λέρου και αφάνισε επιχειρηματικά όνειρα.

Φωτιά μέσα στο κέντρο του νησιού δεν είναι και κάτι τόσο εύκολο να αντιμετωπιστεί ειδικά όταν οι δομές της Πόλης δεν σου το επιτρέπουν …. Στενότητα δρόμων και περιβάλλοντα χώρου…λιμένας με παρακείμενα σκάφη μικρού η μεγάλου μεγέθους κλπ… 

Αντιμετώπιση; Πολίτες με λάστιχα στα χέρια σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του θηρίου πού λέγεται φωτιά.

Ερώτημα: Υπάρχει πυροσβεστικός κρουνός εντός λιμένα; Ναι Υπάρχει!!!!

Υπάρχει ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ που θα τους χρησιμοποιήσει και θα κατασβέσει την φωτιά σύμφωνα παντα με τους στοιχειώδης όρους πού χρησιμοποιεί το πυροσβεστικό σώμα ,το μόνο αρμόδιο για αντίστοιχες περιπτώσεις;

Απάντηση δεν θα δώσω ούτε θα πω τι θα συνέβαινε αν υπήρχε τραυματισμός ενός εξ αυτών που ενεπλάκησαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς…. πού όντως ήταν πρωτοφανή και μεγάλη για το νησί μας.

Ποια είναι φίλοι κ.κ Δημοτικοί Άρχοντες η ΑΣΦΑΛΕΙΑ του Δήμου Λερου και των κατοίκων του;

Οι συμπατριώτες μας που καταστράφηκαν από την φωτιά στηρίχτηκαν στους συνανθρώπους τους, στους Εθελοντές, στους εργαζόμενους του Δήμου, στους ανθρώπους της Υντέλ, πού περίμεναν την έγκριση από την Αθήνα για να εξέλθει το πυροσβεστικό της όχημα που έχουν για της ανάγκες της…

Ανθρώποι που πραγματικά υπερέβαλαν εαυτό.

ΗΡΩΕΣ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ.

Κύριοι…

Ανοίξτε επιτέλους μια συζήτηση με το χέρι στην καρδιά για τα ζητήματα πού αφορούν την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ την καταπίνει ένα τεράστιο κενό ασφάλειας.

Αναδεικνύοντας πέραν των υπολοίπων, το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης πυροσβεστικού κλιμακίου ας μην παραβλέπουμε και την καθημερινότητα με τα αστικά συμβάντα και διάφορες περιπτώσεις παροχών βοήθειας (τροχαία και διασώσεις γενικά) .
Ξεκινήστε με την άμεση απαίτηση της δημιουργίας πυροσβεστικού κλιμακίου.

Εν ανάγκη δημιουργήσετε μια εκπαιδευμένη δημοτική ομάδα πυρόσβεσης.
Αγωνιστείτε για την ασφάλεια όλων μας. Είναι παραπάνω από επιτακτικό.
ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ…..
Για την ΛΕΡΟ μας..

Γιώργος Καϊπλάνης
Κάτοικος Λέρου

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ