back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Λέρος: Καταγγελία Δημάρχου για τον Διοικητή του Νοσοκομείου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Καταγγελία Δημάρχου για τον Διοικητή του Νοσοκομείου

Σχετικά με σημερινό περιστατικό που σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Λέρου, ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Κόλιας προέβη στην ακόλουθη καταγγελία:

«Την Τετάρτη 2-9-2020, πρωινή ώρα, επισκέφτηκα εκτάκτως το Νοσοκομείο Λέρου, συνοδεύοντας τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μεραμπελιώτη ο οποίος έπρεπε να εξεταστεί από γιατρό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Κατά την είσοδό μου στο νοσοκομείο, τόσο εγώ όσο και ο Αντιδήμαρχος, ήμασταν σύμφωνοι με τις υποδείξεις των ειδικών σχετικά με την πανδημία του COVID-19 (χρήση μάσκας).

Μετά την θερμομέτρηση που έγινε στην είσοδο του Νοσοκομείου και κατόπιν ενημέρωσης που κάναμε στο προσωπικό σχετικά με το επείγον περιστατικό, μεταβήκαμε στο ΤΕΠ και πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες εξετάσεις από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου, το οποίο ευχαριστώ θερμά. Αμέσως μετά ενημερώθηκα ότι η παρουσία μου στο Νοσοκομείο ενόχλησε τον Διοικητή κ. Στασινόπουλο, τον διοικητικό διευθυντή κ. Τσαχουργιανίδη, καθώς και ορισμένους διοικητικούς υπαλλήλους του Νοσοκομείου (οι οποίοι ασχολούνται με τα κοινά), με επακόλουθο να δημιουργηθεί αναστάτωση στο προσωπικό του Νοσοκομείου, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκα αμέσως.

Κάνουμε ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι το νοσοκομείο ανήκει στους πολίτες της Λέρου, και οι κομματικές ταυτότητες του οποιοδήποτε καθώς και οι πολιτικές εμπάθειες πρέπει να μένουν μακριά από τα θέματα υγείας.

Η Δημοτική Αρχή Λέρου καθώς και οι πολίτες ευχαριστούν θερμά το προσωπικό του Νοσοκομείου μας που λειτουργεί άψογα και διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε εργασιακές συνθήκες υπό το κλίμα τρομοκρατίας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου οφείλει, καταρχάς, να ενημερώνεται πριν προβεί προς οποιαδήποτε σύσταση ή απειλή προς τους υπαλλήλους, διότι αν αντιμετωπίζουν με αυτή την συμπεριφορά τον Δήμαρχο τότε δεν θέλουμε να φανταζόμαστε τι αντιμετωπίζει ο απλός πολίτης.

Αναμέναμε από τον κ. Διοικητή να έδειχνε τον ίδιο ζήλο και για τη χρήση του νέου Ασθενοφόρου που παραμένει σε ακινησία, αλλά και για την κάλυψη των θέσεων Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού.

Η συγκεκριμένη καταγγελία θα διαβιβαστεί αρμοδίως προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου καθώς και στον ίδιο τον Υπουργό Υγείας».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ