back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. σήμερα στις 18.00 μετά από αναβολή λόγω μη προσέλευσης Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ. σήμερα στις 18.00 μετά από αναβολή λόγω μη προσέλευσης Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης

Με επτά ιδιαίτερα σοβαρά θέματα θα συνεδριάσει κατεπειγόντως σήμερα στις 18.00 το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου (δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών λόγω COVID-19), μετά την αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης εξαιτίας της μη προσέλευσης Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης.

 

Τα  θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

  1. Έγκριση 5ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Λέρου, οικονομικού έτους 2020.

Ο κατεπείγων χαρακτήρας του θέματος επαφίεται στην αναγκαιότητα έγκρισης του θέματος προκειμένου να εξασφαλιστεί η εν γένει εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας και δεδομένης της στενότητας χρόνου λόγω του χρονικού διαστήματος που απαιτείται για την έγκριση της αναμόρφωσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

  1. Μεταφορά έργων από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Ο κατεπείγων χαρακτήρας του θέματος επαφίεται στην αναγκαιότητα συναίνεσης του Δ.Σ. για τη μεταφορά του έργου, «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τη βελτίωση διαχείρισης δικτύου ύδρευσης Δήμου Λέρου», δεδομένου ότι βρισκόμαστε στη διαγωνιστική διαδικασία και πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για την υλοποίηση του ανωτέρω έργου.

  1. Υποβολή αιτήματος συμμετοχής στο πρόγραμμα, «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ)» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κατεπείγων χαρακτήρας του θέματος επαφίεται στην αναγκαιότητα άμεσης υποβολής του αιτήματος και της τεχνικής έκθεσης από τις υπηρεσίες του Δήμου μας, καθώς η συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα είναι κατά σειρά προτεραιότητας.

Επίσης:

  1. Επέκταση της μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων κατά 40% για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2020, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού COVID-19.

Ο κατεπείγων χαρακτήρας του θέματος επαφίεται στο γεγονός ότι ήδη έχει παρέλθει ο μήνας Μάιος και σε λίγο τελειώνει και ο μήνας Ιούνιος και ως εκ τούτου η λήψη απόφασης κρίνεται άμεση και επιτακτική προκειμένου οι μισθωτές των δημοτικών ακινήτων να εξοφλήσουν, μειωμένα κατά 40%, τα μισθώματα των μηνών αυτών (Μαΐου-Ιουνίου) και να μην φαίνονται  οφειλέτες (σχετ. το με αριθ. πρωτ. 3878/29-6-2020 έγγραφο του γραφείου εσόδων του Δήμου μας).

  1. Έναρξη διαδικασίας εκμίσθωσης κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού και παραλίας για τις περιοχές που προτείνει η επιτροπή καταμέτρησης κοινοχρήστων χώρων και ορισμός τιμών εκκίνησης.

Ο κατεπείγων χαρακτήρας του θέματος επαφίεται στο γεγονός ότι ήδη έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και η ολοκλήρωση των διαδικασιών εκμίσθωσης των παραλιών κρίνεται άμεση και επιτακτική (σχετ. το με αριθ. πρωτ. 3878/29-6-2020 έγγραφο του γραφείου εσόδων του Δήμου μας).

  1. Καθορισμός αριθμού μαθητευόμενων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας ΕΠΑ.Λ.) για απασχόληση στο Δήμο Λέρου κατά το σχολικό έτος 2020-2021.

Ο κατεπείγων χαρακτήρας του θέματος επαφίεται στην αναγκαιότητα λήψης σχετικής απόφασης, λόγω καταληκτικής ημερομηνίας και προθεσμίας αποστολής των σχετικών έγγραφων έως 10 Ιουλίου 2020.

  1. Παραχώρηση αίθουσας του 2ου Γυμνασίου Λέρου «Απόστολος και Ελευθέριος Ευαγγέλου», για την πραγματοποίηση εξετάσεων ξενόγλωσσου εξεταστικού φορέα.

Ο κατεπείγων χαρακτήρας του θέματος επαφίεται στην αναγκαιότητα έγκρισης του ανωτέρω θέματος για αποφυγή μετάβασης των εξεταζόμενων μαθητών από τη Λέρο στη Ρόδο και λόγω πραγμάτωσης των εν λόγω εξετάσεων στις 18 και 19 Ιουλίου 2020.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ