back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Κοινό δελτίο Τύπου δύο δημοτικών συμβούλων της Αντιπολίτευσης

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Κοινό δελτίο Τύπου δύο δημοτικών συμβούλων της Αντιπολίτευσης

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΛΕΡΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Θέμα: Χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων  ΧΥΤΥ

Κύριε Κόλια

ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΣ

Όταν παραλάβατε τον Δήμο 01/01/2011 σε ότι αφορά τον τότε ΧΥΤΑ και σημερινό ΧΥΤΥ, το έργο ήταν έτοιμο για δημοπράτηση, αφού η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε 15 διαφορετικές αδειοδοτήσεις από τις συναρμόδιες υπηρεσίες του κράτους (ωρίμανση έργου).

Επί 11 χρόνια κοροϊδεύετε ασύστολα την κοινωνία και  ιδιαίτερα τους κατοίκους των Τεμενίων και του Φλαμπού, ότι δεν θα γίνει σε εκείνο το σημείο ΧΥΤΥ και θα το κάνετε σε άλλο σημείο του νησιού.

Ξοδέψατε από τα ταμεία του Δήμου 180.000€ για να κατασκευαστεί σε άλλο χώρο ο ΧΥΤΥ. Τελικά, ο χώρος δεν αλλάζει, το μόνο που αλλάζει είναι ότι ο ΧΥΤΥ χρειάζεται λιγότερο χώρο (λόγω τεχνολογικής εξέλιξης μετά από 11 χρόνια).

Δηλαδή κοροϊδεύετε την κοινωνία της Λέρου 11 χρόνια τώρα.

Πετάξατε στα σκουπίδια 180.000€ των δημοτών του νησιού μας.

Πνίξατε την Λέρο για ακόμα 10 χρόνια με διοξίνες και καρκίνο, πλήρωσε  πρόστιμα το Ελληνικό κράτος για τους  χειρισμούς σας,  και έρχεστε τώρα να κάνετε τον ΣΩΤΗΡΑ.

Βρήκατε  εύκολο θύμα τον Περιφερειάρχη για να δικαιολογήσετε την ανεπάρκειά σας.

Ο Περιφερειάρχης όπως και οι υπόλοιποι  Περιφερειάρχες της Ελλάδας είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τον νόμο. Η κυρία Δούρου στην  Αττική τον εφάρμοσε από το 2015.

Ψεύδεστε ότι ο περιφερειάρχης δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για τα ΧΥΤΥ, γιατί από το 2015 τα έργα περιβάλλοντος χρηματοδοτούνται από τα ταμειακά προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος.  Δέκα χρόνια μετά δεν έχετε πάρει χαμπάρι.

Ψεύδεστε όταν λέτε ότι ο Δήμος της Λέρου θα χάσει χρήματα από την εφαρμογή αυτού του νόμου.

Την πλειοψηφία του φορέα διαχείρισης απορριμάτων σε ποσοστό 60% θα την έχουν οι Δήμοι. Άρα οι Δήμοι θα αποφασίζουν για τα πάντα χωρίς να τους στερείτε κανένα δικαίωμα.

Αν σας ανησυχεί τόσο πολύ, γιατί δεν υλοποιούσατε το έτοιμο έργο από το 2011;

Έχετε καταθέσει μια πρόταση για 350.000€ στην Περιφέρεια για περιβαλλοντολογική δράση. Αυτά τα χρήματα καλό είναι να μάθεις πως βρέθηκαν στην περιφέρεια από την οποία τα ζητάς.

Την δική σου επικίνδυνη ανικανότητα δεν σε παίρνει πλέον να την μετακινείς σε άλλους, όπως ξέρεις μέχρι σήμερα να κάνεις.

Θα τα λέμε συχνά και για πολλά άλλα που δεν γνωρίζουν οι δημότες μας.

Υ.Γ.

Κύριε Γιώργο Παλαπουγιούκ

Μάθε πρώτα το θέμα ΧΥΤΥ και μετά να κρίνεις τι Ψηφίσαμε εμείς, εκτός και αν έχεις αναλάβει από τώρα την γραμματεία τύπου του Μιχάλη Κόλια.

Δεν σε ακούσαμε να κρίνεις την καθυστέρηση 10 ετών της δημιουργίας του ΧΥΤΥ. Αποφεύγεις να τα πεις (ενώ τα γνωρίζεις ) για κάποιους λόγους  ή δεν ξέρεις τι σου γίνετε. Μάλλον το πρώτο ισχύει.

Γιώργο για μάθε τι γίνεται με το έργο Άλλαγής Λαμπτήρων στον Δημοτικό Φωτισμό να ενημερώσεις και εμάς, και τους ψηφοφόρους σου, σε παρακαλούμε!!!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κωνσταντίνος Κλήμης

Ιωάννης Κουμπάρος

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ