back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Λειτουργία Σχολής Γονέων στο Δημοτικό Σχολείο Αλίντων

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Λειτουργία Σχολής Γονέων στο Δημοτικό Σχολείο Αλίντων

Την Τετάρτη 22 Οκωρβρίου 2014 ξεκίνησε η λειτουργία της Σχολής Γονέων του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) στο Δημοτικό Σχολείο Αλίντων συνολικής διάρκειας 25 ωρών με αντικείμενο «Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα» μετά από πρόσκληση του διευθυντή του Σχολείου και είναι ενταγμένη στις δράσεις του «Κοινωνικού Σχολείου». 

Στόχος του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη γονέων και εκπαιδευτικών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όσον αφορά την διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των εφήβων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βιου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η συμμετοχή των γονέων είναι μεγάλη και οι πρώτες εντυπώσεις τους ενθαρρυντικές.

Συντονίστρια της Σχολής είναι η πατριώτισσά μας κα Βικτώρια Γιαννακού και Υπεύθυνη Σχολής Γονέων Δωδεκανήσου η κα Πωλίνα Καστράνη τις οποίες ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


Εκ μέρους του Σχολείου Αλίντων

Ο διευθυντής του Σχολείου

Αναστάσιος Χατζηλάρης

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ