back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Λύσεις δίνει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ για την Πύλη Εισόδου και τον αναισθησιολόγο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Λύσεις δίνει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ για την Πύλη Εισόδου και τον αναισθησιολόγο

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΛΙΑ

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ έκανε απόψε (01.04.16)  την εξής δήλωση: 

«Πριν από λίγο ενημέρωσα τηλεφωνικά αλλά και με γραπτά μηνύματα (επειδή ήταν σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού) τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια, ότι το Υπουργείο Υγείας δρομολόγησε λύση για το οξύτατο πρόβλημα του αναισθησιολόγου και το Υπουργείο Οικονομικών λύση για το σημαντικό ζήτημα της Πύλης Εισόδου – Εξόδου στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας. Θέματα που μου είχαν τεθεί από συμπολίτευση και αντιπολίτευση στην επίσκεψη εργασίας που είχα στο Δήμο της Λέρου την περασμένη Πέμπτη. 

Όπως με πληροφόρησαν από το Γραφείο του Υπουργού Υγείας, την Δευτέρα (04.04.2016) θα σταλεί αναισθησιολόγος στο νησί για 20 μέρες. 

Αμέσως μετά, σε οργανωμένη βάση από τη Β’ Υγειονομική Περιφέρεια, θα εναλλάσσονται στη Λέρο ανά 15νθήμερο αναισθησιολόγοι από νοσοκομεία της Αττικής, ώστε χωρίς να υπάρχει κενό αυτής της κρίσιμης ειδικότητας στο εκεί νοσοκομείο, να φθάσουμε στην οριστική επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος, με την ένταξη δύο μόνιμων αναισθησιολόγων. 

Οι μόνιμοι θα προσληφθούν με τον Διαγωνισμό των 600 και πλέον γιατρών για το ΕΣΥ, που θα προκηρύξει το Υπουργείο Υγείας στο αμέσως επόμενο διάστημα. 

 Σε ό, τι αφορά στην Πύλη Εισόδου – Εξόδου της Αγίας Μαρίνας, όπως είχα προαναγγείλει κατά την επίσκεψή μου στο νησί την περασμένη εβδομάδα, σήμερα το μεσημέρι η Γενική Διευθύντρια Τελωνείων του Υπουργείου Οικονομικών κα Ειρήνη Γιαλούρη, υπέγραψε τη σχετική Απόφαση, έτσι ώστε να κλείσει η εκκρεμότητα του αιτήματος που είχε υποβάλει ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Κόλιας σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. 

Σε ό, τι αφορά στο δεύτερο αίτημα του Δημάρχου στη σχετική επιστολή, σε σχέση με την τουριστική προβολή του νησιού, έχω την πληροφόρηση, ότι ο ίδιος συζήτησε το θέμα απευθείας με την αρμόδια Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, κατά την κοινή τους επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στη Μόσχα».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ