back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τον Μ. Κοντραφούρη καταγγέλλει ο Δήμαρχος Λέρου για προσπάθειες αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης των ευθυνών του!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΤον Μ. Κοντραφούρη καταγγέλλει ο Δήμαρχος Λέρου για προσπάθειες αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης των ευθυνών του!

Τον επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας κ. Μιχάλη Κοντραφούρη καταγγέλλει ο Δήμαρχος Λέρου για προσπάθειες αποπροσανατολισμού των δημοτών και συγκάλυψης των ευθυνών του, με ανοικτή επιστολή προς τους δημότες της Λέρου!

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κόλιας αναφέρει ότι “ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Λέρου υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου Πάτμου” ενώ η τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου της 25ης Μαΐου είναι η ίδια με τα όσα ισχυρίζεται σε επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου κ. Ελισσαίου και που “προσβάλουν τον Δήμαρχο Λέρου, το Δημοτικό μας Συμβούλιο και κατ’ επέκταση τους δημότες της Λέρου…” 

Αναλυτικά η ανοικτή επιστολή του κ. Κόλια αναφέρει τα κάτωθι:

Αγαπητοί συνδημότες,

Φίλες και φίλοι, 

Πριν από ενάμιση σχεδόν έτος, μας δώσατε ψήφο εμπιστοσύνης για να υλοποιήσουμε τους κοινούς μας στόχους, τα κοινά μας οράματα. 

Να δημιουργήσουμε με τη δική σας στήριξη και βοήθεια, μια Λέρο σύγχρονη και λειτουργική. 

Μια Λέρο με ανθρώπινο πρόσωπο, με πρωταγωνιστές τους δημότες της, ικανή να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά της, το τουριστικό προϊόν, να διασφαλίζει ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της, να παρέχει ευκαιρίες και δυνατότητες εξέλιξης και προκοπής σε όλους.   

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα το τιμόνι του Δήμου Λέρου, δέχομαι μια ανελέητη επίθεση από γνωστούς κύκλους και οικονομικά συμφέροντα. 

Παρόλα αυτά, με προσωπικό και πολιτικό κόστος εργάζομαι καθημερινά με γνώμονα την αποτελεσματικότητα, τη διαφάνεια, την υπευθυνότητα. 

Αυτός είναι και θα είναι ο στόχος της Δημοτικής Αρχής, η σταθερή μας πυξίδα σε όλη τη διάρκεια αυτής της τετραετίας. 

Όμως δυστυχώς για το ακριτικό μας νησί, αυτές τις απόψεις φαίνεται πως δεν τις συμμερίζονται όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. 

Πιο συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου της 25ης Μαΐου 2012, στη συζήτηση περί σύστασης στο Δήμο μας, Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ακούσαμε όλοι με μεγάλη έκπληξη τον επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Μ. Κοντραφούρη, να προασπίζει με σθένος τα συμφέροντα του …Δήμου Πάτμου, ενώ μετά την τοποθέτηση του, αποχώρισε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας από την αίθουσα σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, αν και η αντιπολίτευση στο σύνολό της, διέθετε την πλειοψηφία για να καταψηφίσει την πρόταση αυτή. 

Ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας στην τοποθέτηση του, άρχισε να αναλύει επί μακρόν στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου, τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να προχωρήσουμε στην ίδρυση Λιμενικού Ταμείου Λέρου και αφού είπε τα όσα είπε μετά αποχώρησε μαζί με τους συμβούλους της Μείζονος μειοψηφίας. 

Σαφέστατα είναι δικαίωμα του επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας να τοποθετείται και να εκφράζει τη δική του άποψη ή την άποψη της παράταξης του. 

Σαφέστατα είναι δικαίωμα του επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας να αποχωρεί από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όταν αυτός το κρίνει σκόπιμο. 

Όμως σε καμία περίπτωση ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας δεν θα έπρεπε να αναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο Λέρου (σχεδόν αυτολεξεί) τα όσα ισχυρίζεται ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου σε επαίσχυντη επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας και που προσβάλει τον Δήμαρχο, το Δημοτικό μας Συμβούλιο και κατ’ επέκταση τους δημότες της Λέρου… 

Και παρόλο που η προσβλητική επιστολή του προέδρου του ΔΗΛΙΤΑΠ προσβάλει και τον ίδιο τον επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας (ο οποίος ήταν επί πολλά χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου), παρόλο που ο αρχαιότερος και εμπειρότερος δήμαρχος του Αιγαίου, ο αξιαγάπητος δήμαρχος Λειψών κ. Μπενέτος Σπύρου έχει την ίδια άποψη με τον Δήμαρχο Λέρου, παρόλο που ο δήμαρχος του Αγαθονησίου κ. Κόττορος έχει την ίδια άποψη με τον Δήμαρχο Λέρου, ο κ. Κοντραφούρης συνεχίζει να υπερασπίζεται τον πρόεδρο του ΔΗΛΙΤΑΠ και τα συμφέροντα του Δήμου Πάτμου… 

Καταγγέλλω τον επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας και τους συμβούλους της για αυτή τους τη συμπεριφορά. 

Καταγγέλλω τον επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας για προσπάθειες αποπροσανατολισμού των δημοτών και συγκάλυψης των ευθυνών του. 

Φίλες και φίλοι, δεν θέλω να σας κουράσω. Όμως σας παρακαλώ από τα βάθη της καρδιάς μου να καταλάβετε ότι το όλο θέμα που έχει προκύψει είναι ότι, ο Δήμος Λέρου, στα τόσα χρόνια που ανήκει στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου, ζήτησε επί δημαρχίας μου ένα ευτελές ποσό για τη δημιουργία της Πύλης Εισόδου – Εξόδου στην Αγ. Μαρίνα, και αντ’ αυτού εισέπραξε την έπαρση, την αλαζονεία και τις προσβλητικές και επαίσχυντες επιστολές του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πάτμου, ο οποίος εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως δεν επιθυμεί να υλοποιηθεί η Πύλη Εισόδου – Εξόδου στη Λέρο.  

Ο κ. Κοντραφούρης θα πρέπει να απολογηθεί και να εξηγήσει στον Λεριακό Λαό αυτή του τη συμπεριφορά. 

Ο κ. Κοντραφούρης θα πρέπει να απολογηθεί και να εξηγήσει στον Λεριακό Λαό τι έκανε στο ένα έτος ως (μη εκλεγμένος από τον Λεριακό Λαό) Δήμαρχος, για την τουριστική ανάπτυξη της Λέρου.  

Ο κ. Κοντραφούρης θα πρέπει να απολογηθεί και να εξηγήσει στον Λεριακό Λαό τι έκανε την οκταετία που πέρασε στο Λιμενικό Ταμείο Πάτμου. Ποιες ήταν οι προτάσεις του τόσα χρόνια; 

Αγαπητοί συνδημότες, Φίλες και φίλοι, το διακύβευμα των επόμενων μηνών είναι η τουριστική ανάπτυξη της Λέρου. Να γυρίσει το νησί μας σελίδα και όχι να γυρίσει πίσω, στις νοσηρές λογικές του χθες. 

Εάν προχωρήσουμε σωστά, μεθοδικά, μπορούμε να μετατρέψουμε τον Δήμο Λέρου σε έναν αξιοσέβαστο τουριστικό προορισμό.  

Η Λέρος έχει και τις ευκαιρίες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, για να αντέξει στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης. 

Για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχει το νέο αυτοδιοικητικό πλαίσιο και να περάσει στην επόμενη μέρα πιο δυνατή από ποτέ, χρειάζεται σχέδιο, θέληση και διάθεση για δυναμικές διεκδικήσεις. 

Όλοι μαζί, μπορούμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα. 

Όλοι μαζί, συνεχίζουμε με δουλειά και αγάπη για τον τόπο μας. 

Για την Λέρο μας. 

Σας ευχαριστώ. 

Μιχάλης Κόλιας

Δήμαρχος Λέρου

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ